Dubai is een fantastische bestemming voor een lange overstap of korte stedentrip. In slecht een paar dagen kan je veel zien en vooral doen. Naast een bezoek aan de Burj Khalifa en de dansende fonteinen mag een woestijn safari absoluut niet ontbreken! Je moet wel een beetje avontuurlijk ingesteld zijn en vooral niet snel misselijk worden.

Dune Bashing ofwel woestijn safari

Dune Bashing klinkt iets spannender dan woestijn safari, maar beide is hetzelfde. Binnen enkele minuten na vertrek is de stad in geen velden of wegen te bekennen. De skyline van Dubai wordt ingeruild voor een eindeloze zandbak. Nadat de chauffeur de banden van de 4×4 auto iets laat leeglopen gaat het avontuur beginnen. Op de maat van Arabische muziek trapt onze chauffeur het gaspedaal nog iets verder in. Met een flink snelheid rijden we door de duinen en maken we af en toe een diepe val weer naar beneden. We maken verschillende stops voor foto’s en zien langzaam de zon onder gaan. De ene stop is langer dan de andere stop. Fijn om te weten is dat je niet alleen met de gids/chauffeur de woestijn in gaat, maar een hele rits aan auto’s elkaar volgen.

Het bedoeïen kamp

Na een aantal foto stops en verschillende diepen dalen de duinen van de woestijn af, komen we aan in het bedoeïen kamp. In het midden van het kamp staat een podium met daar om heen lage tafels en zitjes. De gids/chauffeur vertelt dat we aan de gereserveerde tafel mogen plaatsnemen maar ook kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Van het leren kennen van een andere cultuur tot het rijden op kamelen. Met een groepje staan we achter het kamp prachtige foto’s te maken van de zonsondergang.

Zodra de zon zo goed als onder is verzamelen we in het kamp en staat een heerlijk barbecue buffet voor ons klaar. We halen wat lekkers te eten en te drinken en genieten van de sfeer en de avond in de woestijn. Als iedereen is uitgegeten staat er een traditionele buikdanseres klaar op het podium om een show te geven. Aan het einde van de avond wordt iedereen terug gebracht naar het hotel.

Een excursie als een Dubai Desert Safari is er één die je niet snel zal vergeten. Zeker dus de moeite waard om deze voor vertrek te reserveren! Tip: wordt je snel misselijk? Neem van te voren een tabletje tegen reisziekte!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.