In april reisde ik af naar de Verenigde Staten voor een mooie rondreis per camper. Ik ontdekte de hoogtepunten van deze waanzinnig mooie regio én een beetje meer. Het was voor mij de eerste keer dat ik kennis maakte met dit stukje van de Verenigde Staten. Kort was het wel, maar zeker de moeite waard om dit stukje van de wereld te kunnen zien. In deze blog deel ik onze reisroute door Zuidwest-Amerika in 8 dagen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een reis naar Arizona is tussen april en juni en september/oktober. De temperaturen liggen dan rond de 20 graden en zijn erg aangenaam om elke dag op pad te gaan. In de maanden juli en augustus kan je natuurlijk ook op reis gaan, echter zal je dan grote groepen toeristen tegen komen. Reis je met een camper? Dan zitten de meeste campings vol en zal je vooral al veel moeten vastleggen, wat zonde is van de vrijheid die een camperreis je geeft.

Onze route

Het reizen per camper heeft zo zijn voor- en nadelen. Één van de voordelen is dat je niet aan een vaste route gebonden bent. Gezien wij maar 1 week hadden, besloten we toch vooraf al over een route na te denken. In de praktijk bleek dit niet haalbaar te zijn en hebben we Monument Valley bijvoorbeeld moeten laten vallen.

Dag 1: Amsterdam – Phoenix

Verblijf: Sleep Inn Phoenix Airport

Na een intercontinentale vlucht moet je minimaal 1 nacht in een hotel verblijven voordat je de camper mag ophalen. Dit vanwege de mogelijke vermoeidheid en omdat de verhuurstations vaak al dicht zijn wanneer je aankomt. Wij overnachten nabij de luchthaven waar we met een gratis shuttle heen konden.

Dag 2: Phoenix – Sedona (200 km)

Verblijf: Cave Springs Campground

Haal de camper zo vroeg mogelijk op bij het verhuurstation. Na een korte uitleg over de belangrijkste zaken kan je de camper inpakken en op pad gaan.

Tijdens deze prachtige route naar Sedona kan je een stop maken bij Sunset View Point en de Red Rock Scenic Byway. We overnachten uiteindelijk op Cave Springs Campground in Oak Creek Canyon.

– Rijdt de verschillende routes rondom de Red Rocks
– Geniet van de beekjes in Oak Creek Canyon
– Wandel naar de Holy Cross

Dag 3: Sedona – Las Vegas (500 km)

Verblijf: Circus Circus RV

Een lange rit brengt je vandaag naar de gok hoofdstad Las Vegas. Maak onderweg een stop in Seligman, een plaatsje langs de historische Route 66. Vanaf hier kan je over de route 66 naar Kingman rijden om vanaf daar over de snelweg verder te rijden naar Las Vegas. Het niet geen spectaculaire route, maar je heb dan wel een stukje van de oude route 66 gereden.

Kies je ervoor om over de snelweg door te rijden, dan heb je nog tijd genoeg om een stop te maken bij de Hoover Dam. Wanneer je in Las Vegas aankomt kan je eigenlijk meteen al de strip op. Wij overnachtte op de RV plaats van het Circus Circus hotel vanaf waar je direct de Strip op loopt.

– Bezoek de verschillende thema hotels aan de Las Vegas Strip
– Neem een kijkje bij Fremont Street
– Ga in de Big Shot (vrije val) boven op de Stratopshere Tower

Dag 4: Las Vegas – Kanab (320 km)

Verblijf: Corral RV

Ontbijt nog wat in een typisch Amerikaanse diner voordat je op weg gaat naar het Zion National Park. Maak hier een wat langere stop zodat je met de shuttle bus ook echt de canyon in kan gaan om foto’s te maken. Wil je een lange wandeling maken? Dan zou ik hier overnachten om deze de volgende ochtend te maken.

Rijdt de route via de Zion tunnel, deze mag je echt niet overslaan! Mocht je Zion wel overslaan, dan kan je zelfs nog doorrijden naar Page en heb je een flinke voorsprong op de route. Dit was ook ons idee, maar we waren toch langer in Zion dan gedacht.

– Bezoek een oude western filmset bij het Little Hollywood museum
– Ga ziplinen met een waanzinnig uitzicht op de omgeving

Dag 5: Kanab – Grand Canyon (400 km)

Verblijf: Trailer Village RV Park

Ook vandaag staan er weer flink wat kilometers gepland. Rijdt vanuit Kanab naar Lake Powell/Page en ga mee op excursie naar de Antilope Canyon. Deze is rond het middag uur op zijn mooist, dus zorg dat je op tijd bent. Aanrader is om de Antilope Canyon op tijd te reserveren, anders heb je kans dat je voor niks hier heen rijdt.

Rijdt vervolgens door naar het nabijgelegen Horseshoe Bend. Het uitzicht is wederom fantastisch! Vervolgens zet je koers naar de Grand Canyon. De rit vanaf Horseshoe Bend naar de Grand Canyon vond ik minder spectaculair dan de routes die we al hebben afgelegd.

Mocht je nu al in Page zijn, dan kan je op weg naar de Grand Canyon een stuk omrijden om ook Monument Valley te zien.

– Bezoek de verschillende uitzichtpunten
– Maak een rit met de trein (tussen Williams en Grand Canyon Village)
– Bekijk de zonsondergang vanaf het Yavapai View Point
– Wandel naar het Ooh Aah Point

Dag 6: Grand Canyon – Phoenix (400 km)

Verblijf: Sleep Inn Phoenix Airport

Maak in de ochtend nog een laatste wandeling langs de rim van de Grand Canyon om daarna de camper weer in te pakken. Onderweg kan je wat lunchen in Flagstaff zodat je aan het einde van de middag in Phoenix aan komt.

Lever de camper in bij het verhuurstation en en ga terug naar het hotel waar je de koffers kan achterlaten. ’s Avonds heb je nog alle tijd om te gaan winkelen in Scottsdale Fashion Square en daarna nog wat te gaan eten in Scottsdale.

– Breng een bezoek aan de Desert Botanical Gardens
– Zoek de natuur po in South Mountain Park
– Ga winkelen in één van de shoppingmalls

Dag 7: Phoenix – Amsterdam

Al vroeg vertrekken je naar de luchthaven waar je, je klaar maken voor een lange terugvlucht.

Dag 8: Aankomst in Amsterdam

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.