De afgelopen jaren heb ik in veel nieuwe landen zo onwijs veel mooie dingen gezien. Maar staand in een canyon omringt door torenhoge gekleurde rotsen had ik me nooit kunnen voorstellen! Tijdens de rondreis per camper door Zuidwest Amerika bezocht ik het Zion National Park. Ik had werkelijk geen idee wat me te wachten stond, maar had graag wat langer willen blijven om een mooie hike te maken.

Een bezoek aan het Zion National Park is goed te doen als dag bezoek vanuit Las Vegas of als je onderweg bent van/naar Lake Powell of Bryce National Park. Wij brachten een bezoek tijdens onze reisdag van Las Vegas naar Kanab. Hieronder alle handige informatie over die prachtige nationale park!

Gratis shuttle bus

Vanuit de plaats Springdale vertrekken elke 5 minuten gratis shuttle bussen naar het visitor center. Vanuit daar stap je op de volgende shuttle bus die je het nationale park in brengt. De route die de shuttle bus rijdt is niet toegankelijk met eigen vervoer. Vanuit verschillende stopt kun je aan een prachtige wandeling beginnen door de canyon. Wandelingen die geschikt zijn voor alle leeftijden en wandelingen die écht voor de gevorderde wandelaars zijn, je vindt het allemaal in het Zion National Park.

Visitors Center

In het visitor center vindt je alle informatie die je nodig heb voor een bezoek aan de canyon. Koop een leuke souvenir voor thuis, vul je fles water met gratis bronwater en vraag de rangers naar de mooiste plekjes in de canyon. Voor kinderen is er in elk nationaal park een speciale ranger die de kinderen helpt met het beantwoorden van vragen in hun ranger boekje, kunnen ze een batch behalen én zelf een ranger van het nationale park worden als ze de juiste eed afleggen.

Hoogtepunten in de canyon

Paardrijden: Één van de vele manieren om Zion Canyon te ontdekken is met een paardrijdtocht. Deze mooie tocht brengt je op plekken waar je als wandelaar niet kan komen. De rit van 1 uur is al geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De langere rit van circa 3 uur gaat door zacht zand en is daarom geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Aangeraden wordt om in de zomer maanden vooraf te reserveren.

Temple of Sinawava: De Temple of Sinawava (foto hieronder) is de laatste halte van de shuttle bus. Hier wordt je omringt door de hoge rotswanden en kan je volop geniet van de mooie natuur. De Temple of Sinawava is teven het beginpunt van The Narrows en de gelijknamige wandeltocht. Vanuit deze plek kan je ook terug lopen naar de andere shuttle stops voor een minder zware wandeltocht.

The Narrows: De Narrows zijn het visitekaartje van Zion National Park en één van de bekendste plekken om te bezoeken in de canyon. Wandel door het water van de Virgin River tussen de hoge rotswanden. Meer over de volledige wandeling lees je hieronder. Check een dag voor je wandeling en bij één van de rangers in het park wat de weersverwachting voor The Narrows zijn. Als de rivier te hoog staat wordt deze wandelroute gesloten!

Verschillende wandelingen

Riverside Walks (makkelijk): Vanaf de Temple of Sinawava begin je deze wandeltocht langs de Virgin River. Je loopt door de canyon terug naar de Visitors Center en geniet onderweg van de vele groene planten, het water en natuurlijk de uitzichten op de rotsen. De wandeling duurt circa 1 tot 1,5 uur. Omdat er weinig hoogte verschil is, is de wandeling ook geschikt voor kinderen, kinderwagens en rolstoelen! Natuurlijk kan je ook beginnen bij het Visitors Center en eindigen bij de Temple of Sinawava!

The Narrows via Riverside Walk (gemiddeld): Vanaf de laatste halte van de shuttle, de Temple of Sinawava, begin je deze wandeling door de Virgin River. Hier komen de rotswanden zo dicht bij elkaar dat je alleen nog maar door het water verder kan. De gehele wandeling is ruim 25 kilometer lang waar je circa 2 dagen over doet (hier heb je een vergunning voor nodig). De meeste bezoekers wandelen een stuk de Narrows in en keren daarna terug. TIP: neem een wandelstok mee, zorg voor waterdichte wandelschoenen en gebruik plastic tasjes voor fotocamera en telefoons.

Angels Landing (gevorderd): De Angels Landing wandeltocht is één van de langste en zwaarste wandeltochten in het Zion National Park, maar ook één van de populairste onder gevorderde wandelaars. Over bruggen, haarspeldbochten en smalle randen beklim je één van de rotsen. Voor mensen met hoogtevrees (zoals mij) is deze wandeltocht niet aan te raden. Een mooie blog over deze wandeltocht lees je op de blog van Op Reis Me Co.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.