Dat Italië behoort tot één van mijn favoriete landen is je vast al opgevallen. Niet zo raar dus dat ik al meer dan 40 plekjes in Italië heb ontdekt en over bijna allemaal heb geschreven. Vooral de afgelopen jaren heb ik veel nieuwe plekken ontdekt en de oude weer herontdekt. Omdat het er zó veel zijn, zet ik in deze blog mijn 6 favoriete steden voor je op een rij.

Rome

De hoofdstad van Italië en het voormalig Romeinse rijk. Rome op zich is een groot openluchtmuseum. Overal waar je gaat en staat kom je oude gebouwen tegen die allemaal even mooi zijn. Bijzonder is de kleinste onafhankelijke staat, Vaticaanstad. Dit land is niet alleen geheel omsloten door de stad Rome maar ook een toeristische hotspot. Ik vindt het heerlijk om door de mooie straten te dwalen en keer op keer verrast te zijn door de verschillende gebouwen. Meer tips over Rome vindt je in de blog; Verdwalen in mooie Italiaanse straten.

Pisa

Hoewel de stad Pisa niet zo spectaculair als Rome is, is het wel een fijne stad voor een ontspannen stedentrip. De meest bekende bezienswaardigheden zoals Torre di Pisa vindt je aan de Piazza dei Miracoli. Dit is naar mijn gevoel ook de enige plek waar je bezienswaardigheden kan zien. Maar daarom is de stad niet minder leuk. Ga lekker winkelen, maak een wandeling langs rivier de Arno en geniet vooral van de lekker koffie en uitgebreide lunch op één van de vele terrassen. Meer tips over Pisa vindt je in de blog; Bezienswaardigheden op Piazza dei Miracoli.

Venetië

Als er één stad is die er met kop en schouder bovenuit steekt is het Venetië wel. Wat is deze stad toch geweldig! Vanaf het moment dat je aankomt met de bus of trein begint het avontuur. Het is mij nog geen enkele keer gelukt op dezelfde route te lopen naar Piazza San Marco. Elke straat, elke brug het is allemaal even mooi! De absolute must is om een keer van de toeristisch aangeven route af te wijken, te verdwalen in rustige straatjes en daarna op hetzelfde punt als alle andere toeristen uit te komen. Meer van mijn tips over Venetië je vindt je in de blog; Verdwalen in smalle straatjes.

Pompeii

Eigenlijk is Pompeii niet echt een stad meer, maar een archeologische opgraving. Maar daarom mag deze niet ontbreken in mijn lijstje van favoriete Italiaanse steden. Tijdens een stedentrip naar Napels kan je makkelijk een hele dag vertoeven in Pompeii. Ook wij waren ruim een dag bezig om de meeste plekken te ontdekken. Het terrein is zó uitgestrekt dat wij niet eens alles hebben gezien. Ik zou daarom dolgraag nog een keer terug willen naar deze bijzondere plek. Meer over mijn bezoek aan Pompeii lees je in de blog; Verdwalen in een eeuwenoude stad.

Napels

Mijn bezoek aan Napels was kort, heel kort. Na een zware wandeling naar de krater van de Vesuvius en een bezoek aan de opgravingen van Ercolano, besluiten we nog heel even het centrum van Napels in te rijden. Volgens vele niet slim om als toerist per auto te bezoeken, maar wij deden het toch. Rijden kunnen de Italianen hier echt niet, maar een ervaring was het zeker. Ik wil heel graag terug om meer van deze stad te ontdekken, want die ene winkelstraat was voor mij niet genoeg.

Florence

Florence is voor vele dé bestemming voor een bezoek aan Toscane. En ook ik bezocht natuurlijk deze mooie stad. Ik reisde er zelfs naar toe voor een concert terwijl ik in het noorden van Italië verbleef. Een beetje bijzonder is de stad wel, zo vindt je er overal replica’s van beelden. David van Michelangelo is één van de bekendste die je vindt op Piazza del Signoria. Maar ook de Duomo is een trekpleister voor toeristen. Zelfs na 3 bezoeken zijn er nog steeds dingen die ik nog niet (goed) gezien/ontdekt heb. Reden genoeg dus voor nog een stedentrip! Meer tips over Florence vindt je in de blog; De mooiste plekjes uit de Renaissance.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.