In december stond dan écht het laatste reisje van 2018 op de planning. Ik ging samen met familie en vrienden een weekend naar Antwerpen. De heren gaan naar een concert en de vrouwen duiken de winkelstraten in en natuurlijk de kerstmarkt op. In dit reisdagboek neem ik je mee naar Antwerpen.

China Light in de Zoo

Met een uurtje vertraging beginnen we aan onze autorit naar Antwerpen. Na twee korte stops komen we rond 14:00 uur aan. We parkeren de auto bij het Centraal Station, gooien onze spullen in de hotelkamers en gaan Antwerpen in.

We drinken wat bij Kelly’s Irish Pub en wachten daar op andere vrienden die nog onderweg zijn. De heren blijven in de pub en samen met mijn moeder koop ik de Primark aan de Meir leeg.

Terug in de pub eten we iets en besluiten we om naar het China Light festival te gaan in de Antwerp Zoo. Vanaf 18:00 uur mogen we naar binnen. Al wandelend door een donkere dierentuin worden we door een Chinees sprookje begeleid. Bij verschillende scenes lees je het verhaal en staan de lichtgevende beelden erbij. Waanzinnig tof om te zien, en ik maak dan ook volop foto’s.

Aan het einde van de avond, wanneer onze handen en voeten inmiddels bevroren zijn, zeggen we nog even gedag tegen wat mensen in de pub voordat we terug gaan naar het hotel.

Struinen over de kerstmarkt

Na een niet heel waanzinnig ontbijt lopen we met een aantal mensen richting de kerstmarkt. De wind gooit de temperatuur nog even flink omlaag en dus een goede reden om veel te stoppen en wat warms te drinken.

Wanneer we over de kerstmarkt lopen en verschillende kleine kerst winkelcentrum bezoeken sluiten ook andere vrienden aan.

De ene groep duik wederom de pub in, en wij gaan even lekker bij de Italiaan (Da Giovanni) eten. Weer een reden om op temperatuur te komen, want wat is het koud!

Als ijsblokjes lopen we terug over de Meir richting het Centraal Station. Ons hotel is zo basic dat er geen lobby is en de kamers te klein zijn om met meerdere mensen te verzamelen. En aangezien alle gezellige plekjes al dicht zijn, halen we wat te eten en drinken bij de McDonald’s en blijven daar nog een tijdje kletsen.

De laatste kerst inkopen

Na het uitchecken gooien we onze spullen in de auto en ontbijt wat nabij het hotel. Met zijn alle lopen we nog even over de kerstmarkt en kopen nog de laatste kerstkado’s.

Rond 13:30 uur lopen we langzaam terug naar de auto om weer richting Nederland te rijden.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.