Een vlucht of treinticket naar Londen is vanuit Nederland niet duur en daarom is deze Engelse stad geliefd onder Nederlanders. Een verblijf in of nabij het centrum kan toch aardig oplopen. Ik heb het geluk dat ik vrijwel altijd bij familie of vrienden kan verblijven, waardoor mijn kosten voor een weekend Londen vrij laag zijn. Londen is het verre van goedkoop, en ook ik wil niet belachelijk veel geld uitgeven om leuke dingen te doen. Daarom zet ik in deze blog 15 dingen om te doen voor je op een rij die helemaal gratis zijn!

1. Ga ronddwalen in de wijk Shoreditch! In deze wijk vindt je de bekende straat Brick Lane en ook veel graffiti kunst. Ik ontdekte deze leuke wijk pas tijdens mijn bezoek in 2017.

2. Picknicken in Hyde Park is een absolute aanraden voor de zomerse dagen in Londen. Haal heerlijke dingen bij de nabijgelegen supermarkt en geniet van een middag in het grootste park van Londen.

3. Liefhebbers van musea zijn in Londen aan het juiste adres. Bijna alle museum zijn gratis te bezoeken. Wat dacht je van The National Gallery, het British Museum of het Natural History Museum.

4. Geniet van de gratis straatentertainment bij Covent Garden. In de zomermaanden vindt je hier heel veel straatentertainment waar je gerust een middag naar kan kijken.

5. Wil je een middag ontspannen en mensen kijken? Ga dan op één van de trappen van Trafalgar Square zitten en geniet van de vele mensen. Daarnaast is het plein ook bekend vanwege de vele film premiers.

6. Op zoek naar alternatieve winkels? Je vindt deze in Camden. Ik vindt het heerlijk om hier een middag rond te struinen tussen de kleine winkeltjes en echt te verdwalen in het doolhof van Camden Lock.

7. Maak onder begeleiding van een gids een gratis stadswandeling door het centrum. Via Visit London kan je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende wandelingen langs leukste en interessante plekken.

8. Er zijn twee manieren om over de Tower Bridge te lopen. Bovenlangs kost je bijna £ 10,-, maar onderlangs is net zo leuk! Je kijkt uit over de rivier de Theems en ziet de vele bekende gebouwen.

9. Vergeet ook zeker niet om de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace te zien. Al sinds 1660 wordt dagelijks om 11:30 uur de wacht gewisseld door een eeuwenoude traditie.

10. Geen zin om deel te nemen aan een groeps stadstour? Download van een gratis audiotour en ga zelf op pad. Upload gemakkelijk de Rick Steven’s audio tour en ontdekt de bekende bezienswaardigheden.

11. Geniet van het uitzicht op de skyline vanuit de Sky Garden. Je dient vooral wel online een gratis kaartje te reserveren. Maar je geniet dan wel van een mooi uitzicht in een bijzondere sfeer.

12. Altijd al eens te gast willen zijn bij een tv-show? Het kan geheel gratis bij de meeste BBC shows. Meld je op tijd aan om de meeste kans te maken voor een bezoek aan je favoriete show.

13. Maak een mooie wandeling langs de van rivier de Theems. Geniet van de mooie gebouwen en het uitzicht dat je heb tijdens de wandeling. Vooral rondom de London Eye kan je, je uitstekend vermaken.

14. Voor alle Harry Potter fans is platform 9 3/4 bij het King’s Cross Station een absolute aanrader. Maak hier de bekende foto waardoor het lijk alsof je naar dit geheimzinnige perron gaat.

15. Bezoek je Londen in december? Ga dan zeker naar de grootste kerstmarkt van Hyde Park’s Winter Wonderland. In december 2016 bezocht ik dit tijdelijke themapark en vindt het een echte aanrader!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

Fotobron: Hyde Park & Sky Garden & Theems – Pixabay

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.