Even een paar dagen weg maar niet te ver van huis? Dan is Brussel een hele goede optie. De Belgische hoofdstad ligt op slecht enkele uren rijden maar is ook makkelijk per trein te bereiken. Geniet op zomerse dagen op de vele terrassen en neem tussendoor een kijkje hij verschillende bezienswaardigheden die de stad rijk is. Omdat het oude centrum van Brussel compact is, loop je gemakkelijk van de ene naar de andere kant.

Bezienswaardigheden

Als men aan Brussel denkt, denken we ook meteen aan Manneke Pis. De stad en deze bezienswaardigheid kunnen niet zonder elkaar. Maar wist je dat Brussel nog veel meer bezienswaardigheden heeft die je niet mag missen?

  • Koninklijk Paleis: Elke zomer opent het paleis zijn deuren voor bezoekers. Het is dé plek waar de koning van België zijn functie uitoefent en onder andere audiënties en staatsbezoeken houd.
  • Manneke & Jeanneke Pis: Manneke Pis kennen we natuurlijk allemaal, maar wist je dat zijn zusje, Jaenneke Pis, te vinden is aan de andere kant van het centrum? Beide bezienswaardigheden zijn een échte toeristen trekpleister geworden.
  • Grote Markt: Aan de Grote Markt staan een paar prachtige oude gebouwen. Jaarlijks vindt je hier in de zomermaanden het bloementapijt. Duizenden toeristen van over de hele wereld komen een kijkje nemen bij die bijzondere evenement.

Winkelen

Wil je een bezoek aan Brussel combineren met gezellig winkelen? Dat kan! Brussel kent namelijk verschillende winkelstraten waar voor ieders wil wat te vinden in. Winkels in Brussel zijn over het algemeen dagelijks geopend van 09:00 uur tot circa 17:00 uur. Hoewel de winkels ook op zondag open mogen, blijven de meeste gesloten.

  • Nieuwstraat: Als je de grote winkels wil bezoeken ben je in de Nieuwstraat aan het juiste adres. Je vindt hier winkels van H&M, Pull & Bear, Mango, Nike en C&A.
  • Cite 2: Aangrenzend aan de Nieuwstraat vindt je het overdekte winkelcentrum Cite 2. Onder één dak vindt je winkels van Hunkenmöller, ICI Paris XL, Pimki en Six.
  • Markten: Op zondag vindt je op verschillende plekken in de stad gezellige markten. Volgens vele is de Vossenmarkt de leukste rommelmarkt van de stad.

Restaurants

Hoewel mijn tijd in Brussel te kort was om écht uit eten te gaan of leuke restaurants te ontdekken ben ik toch een paar leuke plekjes tegen gekomen. Rondom de Grote Markt en de vele winkelstraten vindt je genoeg variatie aan eetgelegenheden. Van een simpel menu tot uitgebreid tafelen.

  • Warandapark: In het Warandapark vindt je een gezellig klein restaurantje waar je heerlijk kan ontbijten. Het is gelegen aan de kant van het Koninklijk Paleis en heeft een groot terras waar je in de zomermaanden heerlijk kan ontbijten.
  • Café des Halles: Nabij de Beurs van Brussel vindt je dit gezellige café. Dankzij de ligging op een hoek kan je vanaf het terras heerlijk ‘mensen kijken’. Naast verschillende drankje hebben ze ook een klein menu met hapjes.
  • Paul: Ben je gek op de Franse delicatesse makarons? Of heb je trek in een vers gebakken broodjes? Ga dan zeker naar één van de vestigingen van Paul. Deze Franse keten staat bekend om zowel de heerlijke zoete als hartige broodjes.
  • Belgische friet: Een bezoek aan Brussel mag je natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder échte Belgische friet van de frietkot. Op verschillende plekken in de stad kan je een heerlijke zak friet halen. Hoe langer de rij, hoe beter de friet!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

Fotobron: Paul België, Maison Antoine.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.