Mijn eerste ‘echte’ vakantie buiten Nederland was met de auto naar het Gardameer in Italië. Twee zomers lang brachten we er door en ontdekte we alle dorpjes in de omgeving. In de zomer van 2017 keerde ik terug om de dorpjes te herbeleven, heerlijk was het er! Tijdens de laatste reis bezochten we ook véél meer dan de eerste keren. Zo bezochten we naast de omliggende dorpjes, ook grote steden als Venetië, Verona en Bergamo. Hieronder lees je over 4 leuke uitstapjes voor een vakantie aan het Gardameer en de omgeving Peschiera.

Omliggende dorpjes Sirmione, Lazise en Bardolino

Één van de leukste dingen om te doen op reis is het ontdekken van nieuwe plekken. Wij gaan daarom ook altijd even ‘buurten’ bij omliggende dorpjes en steden. Vanuit Peschiera kan je makkelijk een rondje om het Gardameer rijden en hier en daar een stop maken. Mijn favoriete plek is schiereiland Sirmione. Ik krijg er altijd een knus, oud en eiland gevoel bij als ik er aan terug denk. Ga naar Sirmione vooral in de ochtend, anders is er geen parkeerplek meer te vinden en wordt je overspoelt door toeristen!

Lazise en Bardolino zijn ook twee hele fijne kleine dorpjes aan het Gardameer. Beide hebben een ontspannen sfeer waar je heerlijk door heen kan slenteren. Wandel over de boulevard langs het meer en geniet van een zonovergoten dag.

Attractieparken Gardaland en Canevaworld

Even iets anders doen dan dorpjes ontdekken, steden bezoeken en naar andere mooie plekjes reizen? Geniet dan van een dagje attracties in Gardaland of Canevaworld. Beide liggen op een klein stukje rijden vanuit Peschiera en hebben verschillende attracties voor jong en oud. Canevaworld is vooral gericht voor veel waterattracties. Zwemkleding en handdoeken meenemen zijn dus een absolute aanrader!

Grote steden Verona en Venetië

Vanuit Peschiera kan je gemakkelijk een dagje naar Verona of Venetië rijden. Voor Venetië raad ik een extra overnachting aan om zo ook de stad aan het einde van de dag te zien, wanneer de meeste ‘dagjes’ mensen weg zijn. Voor Verona rijdt je makkelijk heen en terug. In Verona bezoek je de bekende Arena waar nog steeds verschillende voorstellingen gegeven worden. Maar vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij het balkon uit het verhaal van Romeo en Juliette. En daarnaast kan je er heerlijk shoppen in moderne winkels.

“Venetië? Daar is het veel te druk!” Iets wat ik vele mensen hoor zeggen of zie schrijven op social media. Natuurlijk is Venetië één van de drukste toeristische steden, maar het is er niet minder mooi. Je kan met gemak de mooiste plekjes zien en weinig toeristen tegen komen. Vermeid de borden die de route aangeven naar het San Marco plein en gebruik Google Maps op uiteindelijk via andere mooie straten op dezelfde bestemming te komen. Of verplaats jezelf met de Vaporeti naar omliggende en nog minder drukken eilanden.

Lokale markt in het historische centrum

Leuk om te doen tijdens je verblijf in of nabij Peschiera is het bezoeken van de lokale markt in het oude centrum. Er wordt werkelijk van alles verkocht. Van kleding en schoenen tot huishoudspullen en speelgoed. Waar de markt vooral fijn voor is, is de verse groeten en fruit! Wanneer wij op de nabij gelegen camping verblijven halen we hier maar al te graag verse producten en nemen we meteen een kijkje bij de andere markt kramen.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.