In het eerste weekend van Maart ging ik samen met een vriendin een weekend naar de Veluwe. Wat bij ons wel vaker begint als een opmerking zetten we dan uiteindelijk door als echt plan. Heerlijk even er tussenuit en genieten van de rust en natuur op de Hoge Veluwe. Maar naast het genieten werd er ook hard gewerkt aan onze blogs.

Op naar de Wije Werelt

Na een lange werkdag vertrekken we vanuit Amsterdam richting de Veluwe. Onderweg eten we nog wat bij de McDonalds en komen aan het begin van de avond aan op EuroParcs de Weije Werelt. De receptie is als dicht, dus onze sleutel en papieren dienen we zelf op te halen in een kluisje. Een beetje undercover en illegaal voelde het wel om het kluisje te openen.

De avond is vooral bijkomen van de werkweek. De een lekker aan de Bullet Journal de andere druk in een kleurboek.

Fietsen en wandelen op de Veluwe

Na ons ontbijt gaan we eerst wat boodschappen doen. We zijn namelijk zo slim geweest om helemaal niks mee te nemen vanuit het werkt. We begonnen de dag dus met een bolletje en een glas water.

Na wat boodschappen bij de buurt supermarkt hebben we genoeg in ‘huis’ voor de rest van het weekend. Vervolgens rijden we naar de ingang van National Park de Veluwe. We rijden met de auto naar het parkcentrum waar we heerlijk koffie drinken en een pannenkoek eten.

Elektrische fietsen zijn helaas niet meer beschikbaar, dus pakken we een gratis witte fiets. Hier en daar stoppen we om wat mooie natuur foto’s te maken. Terug bij het parkcentrum zetten we de fietsen terug en gaan we nog een stukje wandelen.

Geen idee hoe maar we lopen uiteindelijk op het ruiterpad. Even lijkt het alsof we helemaal alleen op de Veluwe zijn. Heerlijk! Terug bij het parkcentrum drinken we nog een kop thee voordat we richting de auto gaan.

Op de terugweg naar het huisjes begint de auto een heel raar geluid te maken. Geen idee waar het vandaan komt. Na bezoek van de ANWB blijkt de auto kapot te zijn. Hij moet weggesleept worden en we krijgen een vervangende auto.

Nadat de vervangende auto is opgehaald is de rest van de avond relaxed, we kijken twee Disney films en zijn ondertussen weer lekker creabea bezig.

Even helemaal niks..

Wat is het toch fijn om ook even een hele dag niks te moeten doen. Na weken slaap ik eindelijk weer een beetje uit.. Hoewel 08:30 uur voor vele niet echt uitslapen is. Maar ik ben er blij mee. We ontbijten met vers afgebakken broodjes.

De rest van de dag is het een beetje foto’s bewerken, tv kijken en een beetje aan de blog werken. Niet heel veel dus, maar zeker fijn. Het weer is er ook niet echt naar om iets te gaan doen, dus blijven we lekker binnen. Pas wanneer het droog is lopen we een rondje over het park. Heel bijzonder is het niet..

Na het eten maken we het huisje een beetje aan kant en zetten we onze spullen voor morgen alvast klaar. We rijden morgen vanuit de Veluwe meteen naar het werk, en dus geen zin om morgen ochtend nog van alles te moeten doen.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.