Tegenwoordig is er zo veel te zien en te doen in Dubai. Met een stedentrip kom je bijna tijd te kort om alle bezienswaardigheden langs te gaan. Na mijn korte bezoek in 2013 heeft de stad niet stil gestaan. De ene na de andere wolkenkrabber is de grond uit gestampt en ook veel nieuwe bezienswaardigheden zijn gebouwd. Ik heb een rondje op internet gedaan en de 4 leukste ‘nieuwe’ dingen voor je op een rij gezet.

The Dubai Frame

Op 1 januari 2018 opende Dubai Frame zijn deuren na een bouw van circa 5 jaar. Door deze grote gouden lijst zie je de skyline van de stad. Een prachtig gezicht, vooral met zonsondergang. Maar het is meer dan alleen een lijst. De twee hoge torens zijn met elkaar verbonden via een 93 meter lange glazen brug. Voor 50 AED (zo’n € 12,-) per persoon kan je die nieuwe uitkijkplatform bezoeken.

Dubai Safari Park

Na enige vertraging werd het Dubai Safari Park begin 2018 geopend. Deze nieuwe dierentuin is opgedeeld in 4 verschillende gebieden; Azië, Afrika, Arabische Village en een open gedeelte voor safari’s inclusief wadi met waterval. Dubai Safari Park biedt onderdak aan ruim 3500 dieren. Een aantal hiervan komen dan de Dubai Zoo die na de opening van Dubai Safari Park zijn deuren sluiten. Voor 85 AED (zo’n € 21,-) per persoon geniet je van een volledige dag op safari.

IMG Worlds of Adventure

Het grootste indoor themapark staat natuurlijk in Dubai. Met het nieuwe IMG Worlds of Adventure kunnen toeristen ook in de zomermaanden genieten van een dagje vertier. Het attractiepark opende zijn deuren in de zomer van 2016 en is maar liefst 28 voetbalvelden groot. Een dagje indoor vertier kost 285 AED (zo’n € 69,-) per persoon.

X-Line Dubai

Ben je avontuurlijk ingesteld en ben je dol op wat adrenaline? Maak dan een rit met de langste urban zipline ter wereld, X-Line Dubai! Vanaf een 170 meter hoog platform zoef je in 16 graden naar beneden. Binnen een paar seconde zit je op een snelheid van 80 km/u! De ruim 1 kilometer lange zipline start op de Amwaj Tower en gaat over het water naar Dubai Marina Mall. Onderweg kan je genieten van het waanzinnige uitzicht op de skyline. De prijs begint hij 650 AED (zo’n € 155,-) per persoon.

Wat wordt nog geopend?

Je vraagt je soms af of er nog wel plek is voor een volgens project. Maar ook de komende jaren zal er nog veel nieuws geopend worden. Wat dacht je van het grootste reuzenrad ter wereld? Het nieuw opgespoten Blue Waters Island? Maar ook de hoogste toren ter wereld, Burj Khalifa, is niet hoog genoeg. Er wordt namelijk hard gewerkt aan de Dubai Creek Tower. Dit moet straks de hoogste toren ter wereld worden.

Dubai zal voorlopig nog niet stil staan!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

Fotobron: Dubai Frame, IMG Worlds of Adventure

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens en/of kingsndqueens.concertphotos

EN – Photo’s may only be shared after consultation and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens and/or kingsndqueens.concertphotos