Tijdens al mijn bezoeken aan New York ontdekte ik steeds meer dingen die niet zo duur zijn of zelfs helemaal gratis zijn om te doen. New York is een dure stad, dus door de gratis dingen af te wisselen met de betaalde en low budget dingen kan je de kosten per dag goed onderdrukken. New York hoeft dus helemaal niet extreem duur te zijn, je heb tenslotte de regie in eigen handen. Met deze 10 low budget dingen om te doen zal je New York hetzelfde beleven maar dan een stukje goedkoper.

Lees ook mijn blog 10x gratis doen in New York.

Het ligt er een beetje aan hoe lang he in New York bent, maar ik raad je aan een 7 dagen metro kaart te kopen voor $ 30,-. Hiermee ben je meteen klaar met alle kosten voor het openbaar vervoer én kan je makkelijk naar verschillende bezienswaardigheden afreizen die net wat verder weg liggen.

1. Voor een paar euro neem je de Roosevelt Island tram naar het gelijknamige eiland. Heb je een metrokaart? Dan kan je deze gebruiken. De Roosevelt Island tram is bekend van de Spiderman film en gaat niet over land, maar via een kabelbaan door de lucht.
2. Neem de metro naar de Manhattan Bridge en wandel langzaam richting de Brooklyn Bridge. Deze gezellige wijk wordt ook wel Dumbo genoemd (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Eenmaal bij de Brooklyn Bridge kan je hier overheen lopen naar Manhattan en genieten van een prachtig uitzicht op de skyline.
3. Huur voor circa $ 20,- (inclusief verzekering) 2 uur een fiets nabij Central Park en ontdek het park met de fiets. Je heb in 2 uur voldoende tijd om hier en daar te stoppen en wat mooie foto’s te maken van de bezienswaardigheden in het park.
4. Altijd al een Amerikaanse honkbal wedstrijd willen bezoeken? Vanaf $20,- heb je vaak al een kaartje en kan je een hele middag genieten van de wedstrijd en de sfeer er om heen. Een aantal bekende team van New York zijn de New York Yankees en de New York Mets.
5. Een zonnige dag in New York? Haal in de omgeving van het Battery Park wat te eten en ga hier op één van de grasvelden lekker picknicken. Of ga lekker mensen kijken vanaf één van de bankjes.

6. Wil je graag naar een Broadway musical maar daar niet de hoofdprijs voor betalen? Zorg dan dat je vroeg in de ochtend bij de TKTS Boot bent op Times Square. Hier worden de laatste stoelen voor dezelfde avond met hoge kortingen verkocht.
7. Zin in een dagje pretpark vertier? Neem dan de metro naar Coney Island! Hier koop je een ‘strippenkaart’ of betaal je per attractie zodat je zelf het budget in handen heb.
8. New York kent hele hete zomers. Voor een beetje verkoeling kan je naar Rockaway Beach in Queens gaan. Je komt er makkelijk met een ferry.
9. Wil je graag een museum bezoeken? Het MoMa (Museum of Modern art) is helemaal gratis elke vrijdag avond van 16:00 uur tot 20:00 uur.
10. In New York vindt je veel tv studio’s waar verschillende programma’s worden opgenomen. Bij vele kan je gratis een plekje reserveren om een tv show live bij te wonen.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.