De stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten was het eerste land dat ik bezocht in het midden oosten. En het heeft mijn ogen zeker geopend. Ik heb kennis gemaakt met een nieuwe cultuur. Dubai is een stad met vriendelijke mensen en heel veel wolkenkrabbers. Zolang er geld van de olie binnenkomt zal Dubai blijven bouwen. Alles kan en moet groter dan elders in de wereld. Het gevolg is dat zij daarna verder kunnen leven op het toerisme. Na mijn korte tijd die ik doorbracht in Dubai wil ik dolgraag nog andere steden in de Verenigde Arabische Emiraten gaan bezoeken. Zal Abu Dhabi de volgend stad zijn? Wie weet lees je hier binnenkort een blog van.

Wist je dat..
– de politie in dure sportwagens van merken als Ferrari en Lamborghini rijdt?
– 85% van de inwoners van Dubai migranten en expats zijn?
– de opbrengst van de olie wordt gebruikt om te investeren in de bouw van wolkenkrabbers/hotels?
– je er zelfs in de hoge temperaturen van de zomer kan skiën?
– Dubai één van de 10 grootste en drukste airport ter wereld is? Deze is 24/7 open en biedt (door)vluchten naar onder andere Afrika, Azië en Oceanië.


Klik op onderstaande afbeeldingen voor leuke reisblogs en -tips per bestemming! Een volledig overzicht van al mijn bezochte steden in de Verenigde Arabische Emiraten vindt je op de pagina kaart overzicht.

Dubai

Dubai Marina - Verenigde Arabische Emiraten

Dubai