Onze rondreis is pas écht van start gegaan wanneer we in de auto stappen en op weg gaan naar onze tweede bestemming; Key West . Via 42 bruggen bereiken we het meest zuidelijke puntje van het Amerikaanse vasteland. Een wereld van verschil met het drukke leven in Miami. Op Key West geniet je van een lay-back sfeer alsof je op één van de Caribische eilanden bent.

Vanuit Miami rijden we via de Overseas Highway naar het meest zuidelijk gelegen eiland van de Florida Keys; Key West. Over 42 bruggen, langs helder blauw water en steeds witter wordende stranden komen we aan in Key West. De straten staan vol met palmbomen en dankzij de hoge temperatuur begeef je je meteen in Caribische sferen! Qua toerisme is het er druk, maar iedereen lijkt mee te gaan op het laid-back gevoel. Ook wij lijken van de eerste drukke dagen in Miami meteen te ontspannen.

Duval Street

In het oude historische centrum van Key West vindt je de bekendste straat, Duval Street. De straat loop van noord naar zuid, waardoor het centrum als waren in twee delen wordt gesplitst. In het noorden komen grote cruise schepen aan en in het zuiden vindt je een bijzondere vlindertuin en het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten. Aan Duval Street vindt je veel boetiek winkeltjes, galerijen en restaurants.

Aan Duval Street vindt je ook de historische bar Sloppy Joe’s. De bekendheid heeft de bar vooral te danken aan de beroemdste bezoeker, Ernest Hemingway. Deze typische Amerikaanse bar met veelal live-muziek is een gezellige plek om samen te komen.

Southernmost Point

Als je dan al op het meeste zuidelijke stukje van het vaste Amerikaanse land bent, dan mag een bezoek aan het meest zuidelijke puntje natuurlijk niet ontbreken. Op dit punt staat een grote boei waar regelmatig veel mensen zich verzamelen om foto’s te maken. Als je goed op de kaart kijkt, zie je dat dit eigenlijk niet het meest zuidelijke puntje is. Naast deze boei ligt de marinebasis Truman Annex, op hun terrein ligt het echte zuidelijke punt, maar omdat dit niet toegankelijk is voor toeristen is deze boei het meest zuidelijke dat je kan komen.

Wist je dat je vanaf hier slecht 90 miles (circa 145 kilometer) van Cuba verwijderd bent? Al meerdere mensen probeerde de overtocht te zwemmen, alhoewel ik het je zeer afraad!

Mallory Square

Net zoals Duval Street vindt je Mallory Square in het oude historische centrum van Key West. Op dit plein valt altijd wel iets te zien of te beleven. Overdag vindt je er veel marktkraampjes die allemaal handgemaakte en toeristische spullen verkopen. ’s Avonds vindt je er veel straatartiesten en viert men de ‘Sunset Celebration’. Aan de Sunset Pier verzamelen zich honderden mensen om de prachtige zonsondergang te aanschouwen. Niet lang na zonsondergang begint het bruisende nachtleven van Key West.

Overige

Naast bovenstaande tips is er nog veel meer te ontdekken en beleven op en rondom Key West! Onderstaande tips heb ik niet bezocht maar zijn zeker wel een aanrader!

  • Dry Tortugas; Reis per boot of watervliegtuig af naar het Dry Tortugas National Park circa 113 kilometer uit de kust van Key West. Aanschouw het Fort Jefferson of ga snorkelen om het prachtige koraalrif te zien.
  • Key West Butterfly and Nature Center; Leuk voor kinderen is dit museum waar je honderden vlinders en tropische bloemen kunt bewonderen.
  • Shipwreck Museum; Ontdek hoe Key West zich ontwikkelde als havenstad en bekijk de schatten van scheepswrakken die geborgen zijn.
  • Ripley’s Believe it or Not; Al in vele grote steden, en ook op Key West, vindt je een vestiging van dit museum met de meeste grappige en vreemde kunststukken en weetjes.
  • Ernest Hemingway House; Bezoek het huis waar Ernest Hemingway van 1931 tot 1939 woonde een aantal van zijn bekende verhalen schreef.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.