Waar ter wereld kan je beter kennis maken Elvis Presley dan in zijn geliefde Memphis. Het lijkt alsof de straten van Memphis nog steeds de muziek van Elvis ademen. Waar je ook loopt er is altijd wel iets dat gelinkt staat aan deze wereldster. Tijdens mijn verblijf in Memphis bezocht ik dan ook Graceland, hét landgoed van Elvis Presley.

Hoe vaak kom het voor dat je een kijkje kan en mag nemen in een huis van een wereldberoemdheid? Mij overkomt het nooit! Maar je kan een kijkje nemen in het huis van Elvis Presley op zijn landgoed Graceland in Memphis. En dat is dan ook de reden waarom ik een bezoek wilde brengen aan deze stad. Met een transfer busje worden we opgehaald bij ons hotel naar naar de mansion gebracht. We kiezen voor een platinum tour zodat we naast de mansion ook het vliegtuig en de ‘opslag’ plaats van de auto’s kunnen bezoeken.

Evlis Presley’s Graceland

Na een leuke groepsfoto wordt je naar de voordeur van Graceland gebracht. Je stapt binnen in het huis van Elvis Presley dan sinds zijn overlijden in 1977 niet is veranderd. Alle verschillende kamers behalve de gehele bovenverdieping zijn te bewonderen. De eerste ruimte die je ziet is een witte woonkamer met een glanzende zwarte piano en prachtig glad in lood. We laten ons met een audio tour door de mansion en vele andere gebouwen begeleiden.

Al snel valt op dat elke kamer een andere aankleding en soms zelfs een thema heeft. Zo heeft de Jungle kamer achter het huis een Hawaï printje op de muur en is de televisiekamer helemaal blauw met geel. Ook wordt je door vele kamers geleid die vol hangen met de vele gewonnen awards en gouden platen die Elvis ontving met zijn muziek. Wanneer je door de tuin de route volgt kom je ook nog langs het graf waar Elvis samen met zijn doodgeboren tweeling broer, vader, moeder en grootmoeder begraven ligt.

Na het bezoek aan de mansion wordt je met een transfer busje terug gebracht naar de andere kant van de weg waar je nóg meer ontdekt over Elvis Presley. Stap aan boord van het eigen vliegtuig ‘Lisa Marie’ vernoemd naar zijn dochter. Het vliegtuig is geheel ontworpen naar de wensen van Elvis. Zo vindt lijkt het op een vliegend appartement geheel voorzien van een slaapkamer.

Maar daar blijft het (natuurlijk) niet bij. Naast de verschillende musea en een film over Elvis, bezochten wij ook het museum met de vele verschillende auto’s die Elvis is zijn bezit had. De meeste bezoekers kozen hiervoor vanwege de iconische roze Cadillac! Er is zo veel meer te zien en doen dan alleen Graceland als mansion. Wil je alle zien en gedaan hebben dan kan je hier makkelijk een hele dag vertoeven!

Kan je écht geen genoeg krijgen van Elvis Presley? Verblijf dan met je eigen camper op Graceland RV Campground of in één van de twee hotels; The Founder en The Guest House at Graceland. Beide hotels zijn geheel ingericht Priscilla Presley en in de sferen van de mansion zelf.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.