Onze rondreis door Florida en het Diepe Zuiden van Amerika is van start gegaan in één van de grootste steden van Florida; Miami! Na een lange vlucht met overstap in New York en het zien van de waanzinnige skyline komen we aan op een drukke vrijdagavond in Miami South Beach. In 3 weken reisde ik door een prachtig stukje Amerika.

Miami is een stad waar je zowel een rondreis door Florida kan beginnen als eindigen. Als je in Miami start ben je meteen in de vakantiesferen aan de prachtige witte zandstranden en begin je ontspannen aan je rondreis. Eindig je in Miami dan kom je hier helemaal tot rust van je rondreis en ben je uitgerust als je weer thuis komt. Wij kozen er voor om onze rondreis te starten aan de zonovergoten stranden!

South Beach

Miami South Beach (ook wel SoBe) is het bekendste en meest toeristische gedeelte van Miami. South Beach is het zuidelijke gedeelte van Miami Beach, het langgerekte schiereiland voor de kust van ‘downtown’ Miami. Hier draait het om zien en gezien worden! Iedereen die zichzelf hip en mooi vindt komt naar SoBe om zichzelf te laten zien. Maar daarnaast kan je ook heerlijk lopen over de levendige boardwalk en genieten op het prachtige witte zandstrand.

Art Deco District

De Art Deco gebouwen in Miami zijn wereldberoemd. Vooral de gebouwen aan het bekende Ocean Drive zie je op vrijwel elke foto terug. Het Art Deco district wordt begrenst van Ocean Drive tot Alton Drive en van 6th Street tot Dade Boulevard. De wijk staat bekend om de vrolijk gekleurde huizen en gebouwen. Dankzij de pastel kleuren en de terracotta dakpannen wordt het ook wel ‘Tropical Deco’ genoemd.

Niet alleen de gekleurde gebouwen brengen levendigheid in de wijk, ook de vele palmbomen en vele planten brengen de gehele wij tot leven. Wie meer wil weten over de art deco stijl en de mooiste gebouwen kan ter plaatste terecht bij het Art Deco Welcome Center.

Lincoln Road Mall

Wil je toch winkelen maar geen zin om naar een grote shopping mall te rijden? Dan is een bezoek aan Lincoln Road Mall de oplossing. Deze lange straat is geheel autovrij en je vindt er leuke winkels. Vroeger kocht men hier goedkoper sportschoenen en elektronica, maar tegenwoordig vindt je er leuke boetiek winkels. Je vindt er winkels van GAP, Diesel, Havaianas, Urban Outfitters, Fossil, Skechers, Crocs, Victoria’s Secret en vele minder bekende kleine winkels.

Naast vele winkels vindt je er ook genoeg restaurants met terras waar je kan aanschuiven voor een hapje en een drankje tussen de palmbomen.

Bayside Marketplace

Bayside Marketplace is nog een plek waar winkelen en restaurants samen komen. Dit semi overdekte winkelcentra bevindt zich ten oosten van ‘downtown’ Miami. Op zowel de begane grond als de eerste verdieping vindt je veel leuke winkels als Disney Store, Victoria’s Secret, Guess en Claire’s. Daarnaast is het ook een gezellig plek om ’s avonds wat te gaan eten in één van de vele restaurants. Wij besluiten om wat te gaan eten bij het Hard Rock Café en daarna een drankje te doen op en grote plein waar tevens live muziek is. Al met al een gezellige plek, ook na sluitingstijd van de winkels.

NB. Naast Bayside Marketplace is de American Airlines Arena gelegen. Hier speelt het basketbalteam van Miami; Miami Heat. Houdt rekening met extra drukte rondom het stadion bij wedstrijden.

Overige plekjes

Naast bovenstaande plekken die ik bezocht tijdens mijn verblijf in Miami, heeft de stad natuurlijk veel meer te bieden. Van mooie plekjes aan de kust tot leuke wijken en levendige straten. Hieronder nog een kleine opsomming van wat er nog meer te zien is in Miami;

  • Española Way; een gezellige straat op Miami South Beach waar alles in het teken staat van Spanje!
  • Biscayne National Park; trekt je even terug in de groene omgeving van Biscayne Bay en aanschouw de waanzinnige skyline van Miami.
  • Seaquarium; samen met de kids eropuit? Bezoek dan dit kleinschalige themapark waar je van alles leert over de onderwater wereld.
  • Little Havana; in deze kleine wijk vindt je vele Cubanen die vluchtten voor het regime van Fidel Castro. Je waant je even in Cuba.
  • Dolphin Mall & Dadeland Mall; wil je een bezoek brengen aan één van de mega Amerikaanse winkel centrum? Bezoek dan één van deze shoppings malls.
  • Love Hate Tattoo; voor de liefthebbers van tattoo’s mag een bezoek aan het de tattoo studio van Miami Ink natuurlijk niet ontbreken!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.