Het is samen met Miami dé bekendste bestemming van Florida; Orlando . In deze stad staat vooral het plezier met stipt op één. Het is dan ook niet voor niks een familie bestemming bij uitstek! Zoveel themaparken bij elkaar zie je alleen in Orlando. Elk themapark heeft een eigen sfeer en zorgt voor een fantastische dag met vrienden en/of familie! Ik bezocht Orlando twee keer en beide keren probeerde ik Disney World af te wisselen met één van de andere themaparken.

Tijdens mijn beide bezoeken aan Florida bezocht ik de familie hoofdstad Orlando. Natuurlijk kwam ik om een aantal van de grote themaparken te bezoeken. Maar zelfs na deze twee bezoeken heb ik nog niet alles van alle parken kunnen zien, en ook vele andere kleinere parken moeten overslaan. In deze blog lees je over mijn bezoek aan Disney World, SeaWorld, Universal Studio’s en wat er nog meer te doen is in de omgeving van Orlando!

Walt Disney World

In 1971 opende Walt Disney World zijn deuren voor bezoekers. Het is het grootste en meeste bezochte themapark van Florida. Tegenwoordig trekt het park jaarlijks zo’n 25 miljoen bezoekers. Tijdens mijn twee bezoeken aan dit park bezocht ik het bekende Magic Kingdom en Animal Kingdom.

Het meeste bezochte park is Magic Kingdom, in Disneyland Parijs bekend als het Disneyland Park. Je vindt er het bekende kasteel van Doornroosje, en dezelfde bekende theme zones als in Parijs. Magic Kingdom was tevens het eerst park dat zijn deuren opende binnen Walt Disney World.

Disney’s Animal Kingdom is het enige dierenpark ter wereld dat behoort tot Walt Disney. Door interactie en attracties leer je op een hele leuke manier veel over verschillende diersoorten. Ga mee op safari door de Afrikaanse savanne en ga mee in de thrillride achtbaan door de Mount Everest!

SeaWorld

SeaWorld is de vergrootte versie van het Dolfinaruim maar dan in het zonovergoten Florida. Jaarlijks bezoeken 6 miljoen mensen het park. SeaWorld staat gehele in het teken van de onderwaterwereld en heeft naast dieren ook attracties. Naast de shows waar dieren op commando kunstjes doen voor het publiek, zijn er ook delen wat meer op een dierentuin lijkt. Bezoek de verblijven van de zeeleeuwen, walrussen en dolfijnen.

Maar bezoek ook zeker de vele attracties die het park heeft! Één van de meest bijzondere is de Manta achtbaan. Je ligt voorover gebogen in de bakjes en beleeft de achtbaan dus als een echte manta. Maar ook de waterachtbaan Journeys to Atlantis, de vloerloze achtbaan Kraken, de Shamu Express en de in 2016 geopende Mako mag je niet missen!

Universal Studio’s

Een ander tof themapark is Universal Studio’s met twee aparte parken. In 2012 bezocht ik het Island of Adventure park en keek mijn ogen uit! Het park opende zijn deuren in 1990 en heropende met een volledige vernieuwd park in 1999. Het Island of Adventure park opende in mei 1999 zijn deuren met 6 verschillende thema zones. In 2010 werd daar het Wizzarding World of Harry Potter aan toegevoegd.

Universal Studio’s is na Walt Disney World het grootste themapark van Florida. Naast de 2 paken vindt je er ook de Universal City Walk met verschillende winkels en restaurant, zijn er op het terrein 6 hotels gevestigd waaronder het Hard Rock Hotel. Het in 2007 geopende waterpark Wet ’n Wild is sinds eind 2016 gesloten om plaats te maken voor een geheel nieuwe waterpark; Universal’s Volcano Bay (mei 2017).

Overige

Naast de grote wereldbekende themaparken heeft Orlando natuurlijk veel meer te bieden! Wegens mijn te korte tijd in deze stad, heb ik niet alles kunnen bezoeken. Maar ik weet zeker dat ook onderstaande tips zorgen voor een volle dag plezier!

  • Natuurparken: Orlando wordt omringt door ruim 600 meren en prachtige natuurparken. Één daarvan is het Ocala National Forest. Dit enorme bos is heerlijk om wandelingen te maken of om een tocht per kano of kajak te maken!
  • Zwemmen met manatees: Even weg uit de drukte van Orlando, vindt je op circa 1,5 uur rijden Crystal River. In de vroege ochtend (rond 06:00 uur) vertrekken verschillende excursies om te zwemmen met manatees (zeekoeien) tussen de mangrove. Aanrader: neem vooraf contact op met één van de organisaties met de vraag hoe laat de tour vertrek, of de manatees de laatste dagen gezien zijn en hoe groot de kans is dat je ze daadwerkelijk gaat zien.
  • Legoland, Winterhaven: Altijd al een bezoek willen brengen aan Legoland, maar nog niet naar Denemarken geweest? Sinds 2011 kan je Legoland Winterhaven bezoeken op circa 45 minuten rijden van Orlando.
  • NASA’s Kennedy Space Center: Op een klein uurtje rijden van Orlando vindt je Kennedy Space Center. Het is het lanceerbasis van NASA en tot voorkort werden hier ook spaceshuttles gelanceerd. Breng en bezoek en je zal van alles te weten komen over de ruimtevaart.
  • Busch Gardens Tampa Bay: Dit themapark ligt op een kleine 1,5 uur rijden van Orlando. Uitgebereiden info vindt je in de blog; Witte zandstranden aan de Florida Gulfcoast

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.