In 2009 maakte ik mijn aller eerste verre reis en verbleef ik bij vrienden in het noorden van Florida. Het duurde niet lang voor ik samen met mijn ouders terug keerde voor een prachtige rondreis van 3 weken door Florida en het Diepe Zuiden. Maar hoe bereid je zo een reis voor en hoe leg je de mooiste route vast? In deze blog lees je over onze reisroute door Florida en de Deep South in 25 dagen.

De beste reisperiode

Voor ons was de reisperiode al snel bepaald want we waren niet schoolvakantie gebonden maar wilde wel in de zomerperiode. We besloten om in juni te gaan, het is er dan niet te warm en omdat het nog buiten de schoolvakantie is betalen we ook niet de hoofdprijs.

Florida is een perfecte bestemming voor vrijwel elke periode. Warme zomers in juli en augustus en aangename temperaturen in onze winter periode. Van december tot maart vindt je veel overwinteraars in Florida, de lente begint er al vroeg waardoor je al hoge temperaturen kan verwachten in mei en juni. Het orkaanseizoen loopt officieel nog steeds van juni tot en met november. De kans is echter klein als je kijkt naar het aantal orkanen van de afgelopen jaren.

Ben je niet schoolvakantie gebonden dan raad ik het voor- of najaar aan. Qua vliegtickets is het voorjaar wat voordeliger dan het najaar.

Onze reisroute

De volgende stap is het bepalen van je route. Wil je beginnen aan het strand van Miami of de pretparken van Orlando? Welke steden en plaatsen wil je gaan zien? En wat wil je gaan ondernemen? Allemaal vragen die komen kijken bij het samenstellen van de reis.

Wij besloten om te starten in Miami en door te reizen naar New Orleans. Het eerste idee was om vanuit New Orleans naar New York te vliegen en daar de reis af te sluiten met een paar dagen. Maar omdat door New York de kosten flink omhoog gingen besloten we de reis af te sluiten in Memphis.

Dag 1: Amsterdam – Miami

Verblijf: Marseilles Hotel

Vlieg vanuit Amsterdam naar Miami om bij aankomst je huurauto op te halen. Je rijdt naar South Beach waar je de komende nachten verblijft. Een verblijf buiten South Beach zou ik niet aanraden, omdat dit toch wel the place to be is. Mocht je na zo een lange reisdag nog wat energie over hebben, ga dan wat drinken op Espanõla Way.

Tip: mocht je op een vrijdag of zaterdag avond aankomen, houdt er dan rekening mee dat het ontzettend druk is!

Dag 2 – 3: Miami

Verblijf: Marseilles Hotel

De eerste dagen is het vooral bijkomen, genieten en aan de nieuwe tijdzone wennen. Ontspan aan het zwembad en het witte zandstrand van South Beach, maar ga ook zeker wat zien en doen. Zorg dat je meteen in het juiste dagritme komt om zo min mogelijk last te hebben van je jetlag

– Bekijk de Art Deco op Ocean Drive
– Ga winkelen bij Bayside Marketplace, Lincoln Road Mall of Miami International Mall
– Drink wat op Espanõla Way
– Maak een wandeling langs de boardwalk
– Ga skydiven, of lekker fietsen
– Bezoek het Biscayne National Park

Dag 4: Miami – Key West (300 km)

Verblijf: Doubletree Grand Key Resort

De eerste reisdag binnen Florida! Rijdt vandaag van Miami naar Key West over 52 bruggen. Onderweg kan je tal van leuke stops maken om de afstand te overbruggen. Trek voor deze rit dus een volle dag uit.

– Ga mee met een glass bottom boat
– Bezoek het Pennekamp Voral Reed State Park
– Ga tarpons voeren bij Robbie’s Marine
– Wandel een stuk over de Old Seven Mile Bridge

Dag 5 – 6: Key West

Verblijf: Doubletree Grand Key Resort

In twee dagen tijd ontdek je het meest zuidelijke stukje van het Amerikaanse vaste land, Key West. Natuurlijk kan je ook de andere eilanden van de Florida Keys ontdekken, maar het is zonde om de gehele route naar Key West af te leggen om daarna heen en weer te rijden. Daarom kan je dit beter onderweg doen. Bovendien is er op Key West is er genoeg te doen, zien en beleven.

– Vier de sunset celebration op Mallory Square
– Bezoek het Southernmost Point
– Ga wat deinken bij Sloppy Joe’s
– Neem een kijkje op Duval Street
– Geniet van de Caribische sfeer

Tip: Key West heeft slecht twee kleine stranden, dus daarvoor hoef je hier niet heen. Lekker aan het strand liggen doe je vooral in Miami en aan de Golf van Mexico (Naples/Tampa).

Dag 7: Key West – Naples (400 km)

Verblijf: Bellasera Resort

Je rijdt terug over de 52 bruggen en neemt de US-41 dwars door de Everglades heen. Onderweg kan je een stop maken bij Big Cypress Visitor Center. Loop over de boardwalk en als je geluk heb kan je hier heel veel alligators zien.

Let op! Zorg dat je tank vol is als je de US-41 neem, want onderweg kom je géén tankstation tegen!

Dag 8 – 10: Naples

Verblijf: Bellasera Resort

Verblijven in Naples doe je om een beetje rust op te bouwen tussen de drukke toeristische steden. Persoonlijk vond in 3 volledige dagen in Naples net iets te veel. Een dag of 2 is voldoende. Geniet aan het rustige zandstrand of bezoek de omliggende steden.

– Volg een rondleiding door Everglades Wonder Gardens (Bonita Springs)
– Maak een airboat tocht vanuit Everglades City
– Ga winkelen in Coastland Center of Coconut Point
– Geniet van de hagelwitte zandstranden van Marco Island

Dag 11: Naples – Crystal River (400 km)

Verblijf: Best Western Crystal River

Vandaag staat een rit naar Crystal River op het programma. De plaats zelf is niet heel bijzonder, maar vanuit hier kan je een excursie maken om te zwemmen met zeekoeien (manatees). Check bij het samenstellen van de reis wel even goed of je in het juiste seizoen gaat voor deze excursie. Wij waren er in Juni en toen waren de wateren nog te koud.

Tip: de excursie vertrek vaak heel vroeg in de ochtend. Je kan deze excursie dus niet op de reisdag doen.

Dag 12: Tampa (dagje)

Verblijf: Best Western Crystal River

Vanuit Crystal River kan je gerust een dagje naar Tampa rijden of het themapark Busch Gardens Tampa Bay bezoeken. Vooral het themapark is een aanrader. Dierentuin en attractiepark worden hier gecombineerd. En ook voor de allerkleinste is het park een aanrader.

Dag 13: Crystal River – Orlando (150 km)

Verblijf: Seralago Hotel & Suites

Je rijdt vanuit Crystal River naar Orlando, een korte rit. Orlando is dé hoofdstad van attractieparken. Van Walt Disney World tot SeaWorld en Universal Studio’s. Alle grote bekende namen vindt je hier samen. Op de reisdag kan je makkelijk nog een bezoek brengen aan Disney Village en/of Universal Citywalk. Beide gratis te bezoeken (op parkeerkosten na). Je vindt er tal van winkeltjes, restaurants en entertainment.

Dag 14 – 16: Orlando

Verblijf: Seralago Hotel & Suites

De komende dagen heb je volop de tijd om een bezoek te brengen aan alle themaparken die Orlando heeft. Wees wel voorbereid op hoge entreeprijzen waar je niet aan ontkomt. Laat je in het hotel bijvoorbeeld ook niet verleiden door hoge kortingen. Dit hangt allemaal samen met time-sharing appartementen die ze je proberen te verkopen en zo een afspraak kost je al snel een halve dag.

– Bezoek themaparken als Walt Disney World, SeaWorld en Universal Studio’s
– Zoek verkoeling in één van de waterparken van DisneyWorld of Volcano Bay
– Maak een uitstapje naar het Kennedy Space Center
– Ga winkelen in één van de grote shopping malls zoals Lake Buena Vista Factory Stores
– Wil je even de drukte ontwijken, bezoek dan het Ocala National Forest

Dag 17: Orlando – Pensacola (750 km)

Verblijf: Holiday Inn Resort Pensacola Beach

Een hele lange rit naar het noorden van Florida, ook wel bekend als de Panhandle. Verblijf hier als overnachting op weg naar New Orleans, of blijf wat langer en geniet van het strand en de rust. Pensacola is een fijne badplaats en niet zo heel erg bekend onder de grote groep toeristen. Je kan hier dus rustig aan het strand liggen en even bijkomen van de drukte van de afgelopen dagen in Orlando.

Dag 18: Pensacola – New Orleans (350 km)

Verblijf: Astor Crowne Plaza

Reis vandaag door naar New Orleans. Je verlaat de Sunshine State en zet koerst naar Louisianna! Kies er voor om vanaf Biloxi langs de kust en door de swamp verder te reizen over de US-90. Zo onderbreek je weer even de minder spannende route over de snelweg. Bij aankomst in New Orleans kan je alvast genieten van French Quarter en de creoolse keuken.

Dag 19 – 20: New Orleans

Verblijf: Astor Crowne Plaza

Geniet van de dagen in New Orleans en ontdekt de cultuur in het diepe zuiden. Ga mee op verschillende excursies buiten de stad of wandel op eigen tempo langs de Mississippi rivier en de verschillende bezienswaardigheden.

– Maak een boottocht over de Mississippi rivier met de Natchez boot
– Verdwaal in de mooie straten van French Quarter
– Ga met een gids mee op excursie naar de swap en ga op zoek naar alligators
– Bezoek het Aquarium en de IMAX film in het naastgelegen theater

Dag 21: New Orleans – Memphis (650 km)

Verblijf: Holiday Inn Memphis Downtown

Je doorkruist de gehele staat Mississippi op weg naar Memphis. Rijdt vanuit New Orleans via Baton Rouge en Natchez. Maak een lunchstop in Vicksburg en rijdt verder over de US-. Het is een iets langere route, maar je rijdt nu wel door de regio van de burgeroorlog uit xx.

Na aankomst in Memphis heb je nog een hele avond om wat te gaan drinken in het gezellige Beale Street.

Dag 22 – 23: Memphis

Verblijf: Holiday Inn Memphis Downtown

Besteed de komende dagen aan het ontdekken van Memphis. Bezoek verschillende musea en leer de bijzonder muziek geschiedenis uit deze stad en regio beter kennen. Er is echt voldoende te doen dus je zal je niet vervelen.

– Bezoek Elvis Presley’s Graceland en neem in een kijkje in de verschillende kamers die sinds het overlijden van de zanger niet meer zijn verandert
– Ga naar het Rock ’n Soul museum en kom alles te weten over de muziek geschiedenis
– Neem een kijkje bij Sun Studio’s, dé plek waar veel artiesten hun eerste échte single opnamen
– Ga wat drinken op Beale Street. Elke vrijdag avond in juni vindt je hier ook ‘bike night’
– Ben je een groot fan van de Gibson gitaren? Bezoek dan vooral de gelijknamige fabriek

Dag 24: Memphis – Amsterdam

De dag van de terugvlucht. Zorg dat je de huurauto op tijd inlevert en je met de shuttle bus naar de luchthaven wordt gebracht.

Dag 25: Aankomst in Amsterdam

Nu achteraf was eindigen in Memphis met temperaturen boven de 35 graden misschien niet zo slim geweest. Daarom zou ik ook zeker overwegen om te eindigen aan de stranden van Miami en dus de route om te draaien!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.