Twee weken geleden schreef ik het eerste deel van deze tweedelige blog reeks; een mooie sightseeing wandeling door het hart van Berlijn . Vandaag neem ik je mee naar nog 3 highlights van deze wandelroute én de Berlijnse Zoo!

Berlijn te voet verkennen is één van de beste opties, je komt niet alleen op plekken van de bezienswaardigheden, maar je krijg ook wat mee van het dagelijkse leven in deze hoofdstad. In het eerste deel van de wandeling nam ik je al mee naar Checkpoint Charlie, de Berlijnse Muur en het Holocaust Monument.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is misschien wel één van de meest bekende en meest belangrijke plek van Berlijn. Ooit was het de enige doorgang door de Berlijnse Muur, nu is het een symbool voor de Duitse eenheid. Als je onder de bogen door loopt kom je op het achter gelegen plein Pariser Platz . Hier zijn verschillende ambassades gevestigd en één van de meest luxe hotels van Berlijn.

Bovenop de Brandenburger Tor staat het standbeeld van een Quadriga met daarin de Griekse godin Victoria. Het originele beeld van de Brandenburger Tor is verloren gegaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien komt het beeld je bekend voor? Een soort gelijk standbeeld is te zien bij vele bezienswaardigheden als; de Arc de Triomphe in Parijs en de Banco de Bilbao in Madrid .

Berliner Dom

De Dom van Berlijn is de belangrijkste kerk van de stad. Toen ik het met zonsondergang het plein Museuminsel op kwam lopen was de Dom ontzettend mooi verlicht. De laaghangende zon op een donker gebouw, prachtig om te zien!  Omdat het al laat op de dag was, was de Dom niet meer open en heb ik helaas de binnenkant niet kunnen zien. Toch schijnt deze ontzettend mooi te zijn. Goed om te doen bij een volgend bezoek aan Berlijn!

Ook de Berliner Dom werd tijdens de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd. Voor de heropbouw werd gekozen voor een simpelere opbouw, en werd een deel helemaal niet heropgebouwd.

Fernsehturm

Het hoogte gebouw van Berlijn is de Fernsehturm, beter bekend als de TV toren. Deze toren is ruim 368 meter hoog en een goed oriëntatiepunt als je in Berlijn loopt. De toren is namelijk vanuit veel plekken te zien! Wil je Berlijn vanaf boven zien? Neem dan de lift omhoog naar de bol en geniet van een waanzinnig uitzicht. De bol is een ronddraaiend restaurant, waarbij je in 1 uur ronddraait. Entree voor de TV toren is circa € 11,-.

Tip: de TV toren is tot 00:00 uur geopend. Je kunt de stad dus op verschillende momenten zien, denk aan zonsopkomst en -ondergang, overdag of ’s avonds wanneer de stad verlicht is!

Zoologischer Garden

Misschien niet het eerste wat je zal doen als je in Berlijn bent, maar een bezoek aan de dierentuin van Berlijn kan ontzettend leuk zijn! Vooral als je al eens in Berlijn bent geweest, kan een dagje vertoeven in de dierentuin heerlijk zijn. Even weg uit de drukte van de stad en genieten van deze mooie dierentuin. De Zoologischer Garden is gevestigd aan de zuidkant van het Tiergarten, het grootste park van Berlijn.

Tijdens mijn bezoek aan de dierentuin had ik meer het idee dat ik door een park liep en hier en daar de dieren zag. Ik had helemaal niet het idee dat ik in een dierentuin was! De hekken rondom de verblijven zijn bijna niet zichtbaar waardoor het heel natuurlijk oogt. Het was een heerlijk dagje vertoeven op een zonnige zomerse dag!

Wist je trouwens dat het de oudste dierentuin van Duitsland is?

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.