Ook al is het bezoek aan Pisa kort, je mag de stad natuurlijk niet verlaten zonder een aantal highlights gezien te hebben. Ver hoef je daarvoor in Pisa niet te reizen, want op Piazza dei Miracoli vindt je de meeste en bekendste. Niet zo bijzonder dat de meeste toeristen daar te vinden zijn.

Torre di Pisa, ofwel Scheve Toren van Pisa is de bekendste van de stad. De drie belangrijkste gebouwen op Piazza dei Miracoli zijn meteen te herkennen aan de witte kleuren. Met de zon erop en het groene gras eromheen springen ze er echt uit!

Piazza dei Miracoli

Het plein van de wonderen, Piazza dei Miracoli is het belangrijkste plein in Pisa en van de middeleeuwse kunst. Op dit groene plein vindt je grote witte religieuze gebouwen waarvan de bekendste de Scheve Toren is. Maar de Battistero en de Duomo zijn net zo belangrijk als je kijkt naar de geschiedenis. Wanneer je de stad Pisa bezoek, zullen deze gebouwen zeker op je lijstje staan om te zien.

De verschillende contrasten op een zomerse dag zijn prachtige. Het groen gras, de witte gebouwen en de strak blauwe lucht. Loop eens een rondje om/over het plein en zie de details van deze prachtige statige gebouwen. Het plein rondom de gebouwen is ook een heerlijke plek om te gaan picknicken. Neem wat broodjes mee en geniet van een heerlijke middag!

Duomo S. Maria

Duomo Santa Maria, een naam die je in elke grote Italiaanse stad zal tegenkomen. Ook in Pisa vindt je een Kathedraal met dezelfde naam. Duomo Santa Maria staat op Piazza dei Miracoli tussen de Battistero en de Scheve Toren. Het gebouw kent een lange geschiedenis; de bouw startte in 1065, door een brand in 1595 werd de meeste middeleeuwse kunst vernietigd en werd in 1926 de gerenoveerde preekstoel teruggevonden. Leuk om te weten is, is dat de preekstoel het enige is dat de brand in 1595 heeft overleefd. Een mooie terug vondst dus!

In de kathedraal ligt het gemummificeerde lichaam van de heilige San Ranieri. San Ranieri is de patroonheilige van de stad Pisa. Elk jaar op 16 en 17 juni wordt zijn verjaardag groots gevierd.

Scheve Toren

Torre Pendente di Pisa, het klinkt een stuk mooier dan ‘de scheve toren van Pisa’. Het is dé meest bekende attractie van de stad en vindt je op de Piazza dei Miracoli! De toren trekt jaarlijks miljoenen toeristen naar de stad. 200 jaar na de start van de bouw is de toren eindelijk klaar. Maar al tijdens de bouw was de toren aan het zakken. Tussen 1990 en 2011 is de toren gesloten geweest voor bezoekers in verband met instorting gevaar. Na een restauratie van 10 jaar en een nieuwe fundering is de toren weer open voor bezoekers.

Wil je de toren beklimmen? Dat kan! De toren heeft 297 treden die je naar de top brengen en je belonen met een prachtig uitzicht. Een beetje vreemd lopen is het wel omdat de toren zo scheef is.
Loop ook eens een rondje om de toren heen, vanuit sommige hoeken lijkt hij gewoon recht te staan!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.