Er is niks zo fijn als verdwalen in de straten van een stad als Rome . De prachtige oude gebouwen, de vriendelijke mensen en de gemoedelijke sfeer. Rome is zeker een stad die je gezien moet hebben! De afgelopen dagen bracht ik door in de stad, en bezocht verschillende bezienswaardigheden! Een stad die een combinatie van cultuur, lekker eten maar ook veel ontspanning weet te bieden.

Reis je door Italië dan kun je vanuit vele steden gemakkelijk per trein afreizen naar Rome. Of het nou voor een dag trip is of met een extra overnachting, er is voldoende te zien en doen om je dagen te vullen. Een citytrip naar deze culturele bestemming is dan ook zeker een aanrader! Mijn rondreis door Italië sloot ik af in de hoofdstad.

Rome is als een openluchtmuseum, maar waar in de stad begin je dan met het ontdekken? Wij beginnen met de hop-on-hop-off bus die ons de meest bekende plekken van de stad laat zien. Zo krijg je niet alleen een goed beeld van waar alles ligt, maar ook van de dingen die je wilde overslaan. Onze metro verbinding vanaf de camping brengt ons naar de halte bij de Colosseum, een mooie plek om de dag te beginnen.

Colosseum

Het Colosseum is waarschijnlijk één van de bekendste monument van Rome, maar zeker niet de enige. Dit Amfitheather werd gebouwd in de 1e eeuw na Chr. en was het grootste van het Romeinse rijk. Een hele kleurrijke geschiedenis heeft het niet. Het Colosseum was bedoelt voor spelen die georganiseerd werden door de heersende keizer. De opening spelen duurde maar liefs 100 dagen waar, volgens overlevende, gladiatoren een schouwspel tussen wilde dieren opvoerden. Naar schatting zijn er 300.000 tot 500.000 mensen gestorven in het Colosseum.

Tegenwoordig trekt het Colosseum jaarlijks miljoenen toeristen. Zelf heb ik de binnenkant van het Colosseum nog niet gezien. Puur omdat we steeds weer geen kaartjes vooraf hebben gekocht, en niet uren in de rij wilde staan. Ik raad je dus aan vooraf kaartjes te kopen (neem de combi kaart zodat je ook het Forum Romanum kan bezoeken). De wachtrij ter plaatse kan wel oplopen tot 1 á 2 uur!

Victor Emanuel II

Dit statige witte gebouw kun je niet missen. Het gebouw/monument is gebouwd ter ere van de eerste koning van Italië; Victor Emanuel II. Door het gigantische gebouw zou je bijna het standbeeld missen welke voor het gebouw staat. De koning zelf ligt begraven in het Pantheon, bij het Victor Emanuel II monument ligt een onbekende soldaat uit de Eerste Wereldoorlog begraven. Het is dus zowel een monument ter ere van de eerste koning als van alle omgekomen soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Voor een waanzinnig uitzicht over Rome bezoek je het terras op het dak van het gebouw. Via de trap aan de achterzijde (rechts) vindt je de ingang naar het museum. Binnen kan je voor een klein prijsje de trap nemen naar het dakterras.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijkste staat er wereld en wordt omringt door de stad Rome. Ondanks dat het zo klein is, heeft Vaticaanstad maar liefs 5 bezienswaardigheden, waarvan de meest bekende het Sint-Pieters basiliek en de Sixtijnse Kapel. Het best bewaarde geheim van het Vaticaan is de tuinen die achter het Sint-Pieters basiliek liggen. Om deze te kunnen bezoeken dien je minimaal 2 dagen voor je bezoek een aanvraag in te dienen. Of je hierdoor heen komt is een goede vraag, maar mocht het je lukken dan wordt je door een gids rondgeleid door deze groene oase.

Tijdens mijn bezoek aan Rome bezocht ik eindelijk het Sint-Pieters basiliek. Na de beveiligingscontrole kunnen we zo naar binnen lopen. Entree is gratis, voor een audio tour betaal je een paar euro. Binnen kom je alles te weten over de geschiedenis van het Vaticaan en is er ontzettend veel te zien. Onder de basiliek ligt een netwerk van tunnels waar veel pausen liggen begraven.

De koepel van het Vaticaan is de grootste ter wereld en domineert de skyline van Rome. Om van een adembenemend uitzicht te genieten kan je de koepel beklimmen.
Tip: Plan je bezoek vroeg in de ochtend of in de middag. De langste rijen staan rond de klok van 11:00 uur en gaan rond het hele Sint-Pieters plein!

Houdt er rekening mee dat je gepaste kleding draagt; schouders bedekt, geen korte truitjes en een broek of rok tot over de knie.

Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen waren voor ons even zoeken, maar we hebben ze gevonden! Je vindt ze aan de Piazza di Spagna en dankt zijn naam aan de Spaanse ambassade die hier aan het plein gevestigd was. Het is een geliefd plein onder toeristen en inwoners om samen te komen en te genieten van de dag. Overdag komen er vooral veel toeristen, ’s avonds zie je hier de inwoners die samen komen. Je vindt er veel van straatverkopers van Afrikaanse afkomst. Ze verkopen veel namaak tassen en horloges van grote merken, ik probeer dit soort verkopers altijd te negeren. Eenmaal interesse getoond kom je niet meer van ze af!

Vanaf de Spaande Trappen heb je een mooi uitzicht over de daken van Rome en de straten die in het verlengde van de trappen liggen. De straat die in het verlengde ligt van de Spaande Trappen is de Via dei Condotti. Dit is één van de duurste winkelstraten van Rome. Hier vindt je merken als Christian Dior, Prada, Gucci, Bulgari, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en ga zo maar even door. Leuk op het ‘window shopping’ toe te passen!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.