De afgelopen dagen heb ik heerlijk bij kunnen komen in het zonovergoten Muscat, hoofdstad van Oman. Voor vele een nog onbekende bestemming, maar ik kan het iedereen aanraden voor een beetje winterzon!

In alle vroegte vertrek ik met KLM naar Muscat. We maken een tussenlanding in Doha, Qatar waarna we na 45 minuten doorvliegen. Nog geen 1,5 uur later komen we rond middernacht aan. Een lokale agent staat ons op te wachten en brengt ons naar het Shangri La Barr Al Jissah Resort.

Ontbijten aan het zwembad, een heerlijke ochtend strand wandeling en dobberen in de lazy rivier. Maar naast de ontspanning wil ik ook graag het één en ander van de stad zien. Ik heb me niet verdiept in de dingen die er te doen en zien zijn, maar laat me door een gids meenemen op een stads tour.

Het was een kort weekend maar volop kennis gemaakt met een nieuw land, een nieuwe stad, een andere cultuur en genoten van de heerlijke temperaturen!

National Museum / Bait al Zubair

Één van de dingen waar de gids mij mee naar toe nam was het Nationaal Museum. Persoonlijk ben ik geen fan van museum’s maar ik laat me dit keer verrassen. Het is een goede manier om kennis te maken met de geschiedenis van Oman. Je leert over de verschillende dingen die te maken hebben gehad met de ontwikkeling van het land en wat het nu is geworden. Één van die dingen is de kledingstijl. Wist je dat de vrouwen vroegen veel kleurrijke kleding droegen? Tot het een trend van de rijken werd om zwart te dragen waren kleuren of wit heel normaal. Daarom lopen vrouwen tegenwoordig in het zwart en mannen nog steeds in het wit.

Op de tweede verdieping vindt je de volledige postzegelverzameling van alle postzegels die Oman gehad heeft. Kan je het je voorstellen dat hier een hele verdieping voor gebruikt wordt?
Buiten in de tuin vindt je een oude woning, je krijgt te zien hoe men vroeger leefde. De rijke hadden natuurlijk veel meer, maar de arme en gemiddelde mensen leefde in rieten huisjes met weinig voorzieningen.

Souk (Al Bahri Road)

Op weg terug naar het resort breng ik nog een kort bezoek aan de souk. Al eerder in Dubai bezocht ik een souk, alleen dit keer vindt ik het er voornamelijk erg benauwd. De lange gangen staan vol met spullen, tientallen verschillende geuren (waaronder een hele sterke en vieze geur van een bepaald soort wierook) en het is er ontzettend druk met mensen. Daarin tegen is het denk ik wel de beste plek om een mooi souvenir te kopen. Ik kwam thuis met zo een mooie Arabische lamp, je weet wel zo één uit de film Aladdin.
Volgens onze gids is afdingen op prijzen hier heel normaal. Jammer dat hij mij dat iets te laat vertelde, ik had inmiddels mijn souvenir al gekocht.. Het verklaarde wel meteen waarom ik vanuit het niet korting kreeg, maar alsnog heb ik waarschijnlijk veel te veel betaald.

In de baai voor de souk ligt tussen de vele vissersboten het schip van Sultan Qaboes bin Said Al Said. In 2007 wat dit het op twee na grootste privé jacht ter wereld!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.