Een kleine twee jaar geleden mocht ik System of a Down voor het eerst van mijn concert bucketlist afstrepen. Ik had nooit verwacht dat dit ooit zou gebeuren. Enkele maanden geleden lukte het me om kaarten te krijgen voor het concert. Een paar dagen geleden stonden de heren wederom in een uitverkochte Ziggo Dome! Ik had er ontzettend veel zin in en heb genoten van de nummers en het concert.

De Wake Up The Souls tour brengt System of a Down weer naar Europa én Amsterdam ! De Ziggo Dome is voor de tweede keer helemaal uitverkocht en klaar om het dak eraf te blazen. We zijn met dezelfde groep als vorig jaar, en dit keer is zelfs mijn moeder mee. Ze riep al 2 jaar dat ze ook een keer mee wilde, en dit keer was die dag.

De show staat in het teken van de Armeense genocide, en het begint daarom met een filmpje. Het hele concert is uiteindelijk opgedeeld 3 delen met tussendoor steeds een filmpje op de grote schermen. De band wil duidelijk iets overbrengen, maar al bij het tweede filmpje is het publiek er een beetje klaar mee..

Omdat System of a Down geen nieuw album heeft uitgebracht, komen alle oude bekende nummers voorbij. En die worden natuurlijk luidkeels meegezongen met het publiek. Nummers als Aerials, B.Y.O.B., Radio/Video, Chop Suey!, Lonely Day, Chic ‘n’ Stu en Roulette komen allemaal voorbij.

Het was voor mij weer een groot feest. Een concert wat redelijk snel uitverkoop en dan staanplaatsen kunnen bemachtigen maakte het extra speciaal.
Hopelijk duurt het niet té lang voor ze weer naar Nederland komen, want ik kan zo een concert best wel vaker gebruiken!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.