Tijdens deze reis naar Toscane zijn we op zoek naar de oude pittoreske dorpjes. We hebben er al een aantal gevonden, en ook vandaag weer. We bezoeken het kleine Populonia, gelegen op de top van een heuvel met als enige uitzicht de eindeloos blauwe zee. Populonia is één van de vele plekken waar je niet veel over leest. Toch komt de plaatsnaam voor uit de tijd van de Etrusken. Het is een plaatje met binnen de stadsmuren maar 1 straat.

In het dropjes vindt je winkels waar lokale producten worden verkocht. Een klein restaurant, leerwerk en veel lekkere zeepjes. In Populonia zijn er twee dingen om écht te bezoeken.

Één daar van is de begraafplaats van de Etrusken waar tomben zijn opgegraven en de ander is het fort. Aan de laatste brengen wij een bezoek.

Voor slecht een paar euro mag je bij het fort naar binnen. Veel meer dan de muren en een uitkijk toren staan er niet. De toren is te beklimmen via een trap. Het klinkt wat vreemd, maar deze trap bestaat uit een aantal verschillende soorten trappen. Je moet goed te been zijn en geen hoogtevrees hebben.

Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht van 360 graden. Bij helder weer zie je het eiland Elba, kun je ver het binnenland inkijken en zie je de Golf van Baratti.

Een bezoek aan Populonia is zeker waar als je een paar uurtjes weg wil! Na ons bezoek aan Populonia rijden we naar de noordelijke kustplaats Cecina. Meer hierover lees je in de volgende blog!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.