Na de eerste dagen heerlijk te hebben genoten van het warme weer en aan het zwembad van de camping is het nu écht tijd om een dagje op pad te gaan. Het vakantiegevoel zit er na een paar dagen ontspannen goed in! De eerste bestemming die ik deze reis bezoek is het eeuwenoude plaatsje Volterra. Verscholen in de heuvel van Toscane vindt je een prachtige plaatsje.

Al vroeg vertrekken we richting het noorden, op weg naar deze bijzondere plaats. Via typisch Toscaanse haarspeld bochten bereiken we Volterra. Vanaf de parkeergarage is het slecht een paar minuten lopen naar de stadsmuren. Het uitzicht van deze hoogte is prachtig. Je kijkt eindeloos ver weg over de omliggende heuvels heen .Volterra is vooral mooi om gewoon doorheen te lopen. Het is een typisch Italiaans dorpje met kleine terrasjes in de smalle steegjes, veel terracotta kleuren en hele aardige mensen.

Twilight filmscéne route:

Volterra is bij veel mensen toch bekend van de films van de Twilight Saga. Bij het VVV kantoor haalde ik een plattegrond van de plaats en liep een route langs verschillende scenes uit de Twilight film. Bij sommige moest ik even goed kijken, en bij andere zag ik meteen de scene voor me! Daarnaast is het ook een mooie route om te lopen en heerlijk te dwalen door deze mooie straten.

– Vicolo Mazzoni
– Palazzo dei Priori
– Kruizing Via Franceschini en Via Ricciarelli
– Porta San Francesco
– Porta all’ Arco

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.