Begin september verbleef in het Landal Aelderhof te hoogte van de stad Emmen. Een bezoek aan de nieuwste dierentuin van Nederland mag dan natuurlijk niet ontbreken. Samen met mijn familie bezocht ik het Wildlands Adventure Zoo Emmen! Het park heeft een uniek concept als je het vergelijkt met de andere dierentuinen in Nederland. Doormiddel van verschillende zones wordt je door het park begeleid en sta je oog in oog met verschillende dieren.

De scholen zijn inmiddels weer begonnen en we komen vroeg aan bij het park waardoor het heerlijk rustig is. Vanaf de parkeerplaats is het een stuk lopen naar de ingang van het park. Iets wat me meteen opvalt. Wat nou als je slecht te been bent en dit stuk moet lopen? Het Kompasplein is het plein waar je binnenkomt en gedurende de dag ook weer regelmatig terugkomt als begin en eind punt van een wandeling door de verschillende zones.

Wildlands Adventure Zoo bestaat uit 3 verschillende zones die beginnen en eindigen op het Kompasplein. Tijdens een wandeling door deze zones kom je dieren tegen die in dezelfde regio leven. Elke zone heeft een eigen attracties waardoor je goed ziet dat het een interactief dierenpark is!

Nortica
Nortica is de kleinste zone van het park en vindt je aan de linkerkant bij binnenkomst. Voor ons de eerste zone die we bezoeken. Al snel valt ons op dat de dieren heel veel ruimte hebben en de pinguïns bijvoorbeeld gewoon tussen de bezoekers kunnen lopen! We komen pinguïns, ijsberen en zeeleeuwen tegen. In de ‘Artica 1’ attractie ga je mee op expeditie naar de noordpool.

Serenga
De tweede en grootste zone van het park ik Serenga. Je gaat in deze zone op safari avontuur en loopt langs en door vele dierenverblijven. Wanneer je over de savanne loopt kom je langs leeuwen, giraffes, nijlpaarden en bavianen. Ga mee met de safari bus om het safari gevoel compleet te maken!

Jungola
De derde en laatste zone is Jungola waar je kennis maakt met de jungle. Mijn grote favoriet was de Vlindertempel waar je binnenkomt. Waar je ook kijkt het stikt er van de vlinders en ze zijn zó makkelijk te fotograferen! Jungola is voor een groot gedeelte overdekt dankzij twee grote overdekte ruimtes. Naast de Vlindertempel komen we langs de olifanten, maki’s, otters en gaan we mee met een boottocht over de Rimbula River.

Voor mijn bezoek hoorde ik verschillende verhalen. De één vond het fantastisch en de ander vond het helemaal niks. Wat ik er van vindt? Ik vindt het ontzettend leuk!! Een mooie afwisseling tussen dieren zien en dingen doen. Wildlands Adventure Zoo is meer dan alleen dieren kijken, het is een echt dagje uit. Geen zichtbare hokken, vrolijk ogende dieren en een mooie inspiratie van Busch Gardens in Amerika.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.