Vorige week nam ik je mee naar de eerste bezienswaardigheden van Lissabon. Je las over de verschillende uitzichtpunten, de pleinen en de trams en liften. Deze week lees je over een aantal specifieke bezienswaardigheden die je niet mag missen als je een bezoek brengen aan Lissabon.

Terwijl ik samen met mijn moeder door de stad loop bedenkt ik me ineens dat Lissabon een kopie stad is van vele verschillende steden. De Ponte 25 de Abril is zoals de Golden Gate Bridge in San Francisco, Cristo Rei is zoals Cristo Redentor in Rio de Janeiro , Elevador de Santa Justa werd gemaakt door Raoul Mesnier du Ponsard, een student van Gustave Eiffel de ontwerper van de Eiffeltoren in Parijs en Avenida da Liberdado heeft iets weg van de Champs-Élysées in Parijs. Maar toch heeft Lissabon een hele eigen sfeer!

Elevador de Santa Justa

Midden in de oude stad tussen de prachtige gebouwen staat een stalen lift, de Elevador de Santa Justa. Ondanks dat het niet in dezelfde stijl is, past het er prima. De lift is gelegen aan Rue Santa Justa en wordt op 45 meter hoogte verbonden met het Carmoplein door een stalen loopbrug. De lift is ontworpen door de Portugese Raoul Mesnier du Ponsard, een student van Gustave Eiffel. Het is dus ook niet zo raar dat de stalen constructie wat weg heeft van de Eiffeltoren in Parijs! Een aanrader als je naar boven wil; ga vroeg! De rij is er vaak lang en in de zomermaanden staat de rij voor een groot deel in de zon!

Castelo de S. Jorge

Twee keer deed ik een poging om Castelo S. Jorge te bezoeken. De eerste keer wilde ik er zijn bij zonsondergang, maar we kwamen er te laat achter dat de toeristentram die we wilde nemen al niet meer reed. De tweede keer kwamen we na een klim aan bij de ingang waar vervolgens een behoorlijke rij stond voor de kassa. Mijn moeder en ik kozen er voor om niet in de rij te gaan staan. We wilde tenslotte niet betalen om alleen van het uitzicht te kunnen genieten, want daarvoor had Lissabon genoeg andere mooie uitzichtpunten!

Jardim da Estrela

Jardim da Estrela, eigenlijk kwamen we bij toeval dit park tegen. We stonden te wachten op tram 28, maar na een half uur wachten in de brandende zon besloten we om het park in te gaan en wat te gaan drinken. Het is een gezellig stadspark waar ontzettend veel dieren leven. Ganzen, schildpadden, eenden, duiven en vele andere vogelsoorten. Terwijl we het park inliepen kreeg ik het gevoel alsof ik in Artis rondliep. Zo gezellig en zo sfeervol! We hebben heerlijk bij het restaurant gezeten en genoten van de dieren om ons heen. Wil je dus even de drukte van de stad ontlopen dan is een bezoek aan één van de vele stadsparken een goed idee!

Ponte 25 de Abril

Ponte 25 de Abril werd gebouwd door hetzelfde bedrijf als de Golden Gate Bridge in San Francisco en lijkt daarom sprekend op elkaar. Op het bovendek bevinden zicht 6 rijbanen en daaronder een spoorweg. Door de aanleg van de brug werd de stad Lissabon verbonden met de plaats Almanda ten zuiden van de rivier de Taag. De brug werd in 1966 geopend, maar door bezuinigingen werd de spoorlijn pas in 1999 aangelegd. Bij de opening van de brug in 1966 had deze 2×2 rijbanen, inmiddels is dit uitgebreid naar 2×3 rijbanen. De nieuwe rijbanen zijn aan de linkerkant aangelegd. Omdat deze extra rijbanen meer draagkracht met zich meebrengen hebben deze banen geen asfalt maar rijdt je over stalen roosters.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.