Misschien iets wat je niet zou verwachten als je aan Praag denkt. Maar je kan hier verdomd goed winkelen! Van lange winkelstraten, tot grote warenhuizen je vindt het er allemaal. Als liefhebber van winkelen kan ik het natuurlijk niet laten om af en toe eens een winkel in te lopen!

Veel winkels heb ik niet gezien in Praag, gelukkig ook maar want mijn trolley koffer als handbagage zat al helemaal vol met spullen! Ik scoorde wat kleine souvenirs die er nog bij paste, en dat was meer dan genoeg. Praag staat dus nog zeker op het lijstje om eens te bezoeken. Dan met een grote koffer en een goed gevulde portemonnee om lekker te kunnen shoppen!

Bat’a

Vanuit ons appartement aan Wenceslausplein lopen we richting het oude centrum. We zijn nog niet zo lang onderweg als we deze schoenenwinkel tegen komen. Je geloof het misschien niet, maar dit is een waar paradijs voor liefhebbers van schoenen, want Bat’a heeft maar liefs 7 verdiepingen! Mannen, vrouwen en kinderen zullen hier slagen voor elke soort schoen die je zoekt. Er is zoveel keuze dat ik niet kan kiezen en dus met legen handen de deur weer uit loop..

Palladium

Één van de groote winkelcentra in het centrum van Praag is Palladium. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer dankzij het grote metrostation Náměstí Republiky wat hieronder is gelegen. Je vindt er winkel met kleding, schoenen, woon accessoires en beauty. Allemaal onder één dak! Ben je net zoals ik een make-up junkie? Dan kan je hier helemaal los gaan in een groot filiaal van Sephora! Bovenin vindt je verschillende restaurants waar je wat kan eten en drinken.

Vytopna Railway Restaurant

Al eerder bezocht bij broertje Praag, en hij kwam terug met hele leuke tips. Iets wat ik echt moest bezoeken van het ‘treintjes restaurant’ aan het Wenceslausplein! En ook mijn advies is om hier eens een drankje te gaan drinken! Op een super leuk en unieke manier worden de drankjes naar je tafel gebracht. Een groot netwerk aan spoorwegen voor speelgoedtreintjes loopt door het hele restaurant heen, Stop het goederen treintje met drankjes op jouw tafel, dan is dat jouw bestelling!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.