Het is je vast niet ontgaan, maar ik houd van shoppen in het buitenland. Andere winkels, andere mode en je ontdekt zo een hele andere kant van een stad. Ook in Praag vindt je tientallen winkels en zelfs warenhuizen waar je als winkel liefhebber terecht kan. Je zult het bij zo een authentieke stad misschien niet verwachten, maar het is er echt mogelijk!

Winkelstraten

Als je Praag te voet ontdekt loop je zo nu en dan eens een winkelstraat in. Vaak onbewust terwijl je op weg bent naar verschillende bezienswaardigheden. vanaf Old ztown Square op weg naar warenhuis Palladium loop je door het deels autovrije Celetná. Je vindt hier veel toeristische winkeltje waar je ongetwijfeld zal slagen voor een leuk souvenir. In de straat Na Príkope vindt je veel winkels van bekende merken als Nike, Douglas, Zara, Hamleys, Mango, Hugo Boss en Bershka. Ook aan het Wenceslas Square vindt je veel winkels als het 7 verdieping tellende schoenen paradijs van Bat’a, Flying Tiger, Sephora, Marks and Spencers en C&A.

Warenhuizen

Naast de lange winkelstraten vindt je in Praag verschillende warenhuizen met tientallen winkels. De grootste en meest bekende is Palladium, gelegen op loopafstand van Old Town Square en Wenceslas Square. Je vindt hier supermarkt Albert (ja, van Albert Heijn), restaurants en winkels met kleding, boeken, schoenen, woon accessoires en beauty.

Een ander groot warenhuis is OC Quadrio, gelegen op korte afstand van het Wenceslas Square. Hier vindt je supermarkt Tesco, een grote kleding winkel die mij deed denken aan voormalig V&D, Sephora en kleine winkeltje met leuke spullen. OC Quadrio ligt misschien niet om de meeste wandelroutes, maar een aanrader om te bezoeken voor winkel liefhebbers!

Restaurants

Tijdens de midweek in Praag verblijf ik in een appartement. Je zou dus vermoeden dat uit eten gaan zonde is als je de mogelijkheid heb om zelf te koken. Maar omdat Tsjechië zo lekker goedkoop is, gaan we elke avond buiten de deur eten, en staan steeds weer versteld van hoe goedkoop het is.

Pizzeria Modrá Zahrad
Dit Italiaanse restaurant is de eerste die wij bezochten tijdens ce midweek in Praag. Het was al later op de avond en hadden geen zin om heel veel verder te zoeken. En wat kan er nou mis gaan met een Italiaanse maaltijd? Op het eerste oog lijkt het restaurant leeg te zijn, maar wanneer we de niet-rokers ruimte binnen lopen zit het nog aardig vol voor een maandag avond. We delen een voorgerecht, bestellen een hoofdgerecht en drinken nog wat. Het eten is er heerlijk en zeker een restaurant om aan te raden als lekker Italiaans wil eten. Wanneer we de rekening krijgen verbazen we ons dat we inclusief fooi net 30€ kwijt zijn!
Adres: Národní 416/37

Rocky O’Reilly’s
Deze Ierse pub/restaurants is gelegen in één van de zijstraten van Wenceslas Square. We volgen de vele grote gele borden met groene letter. Onderweg bedenken we ons dat zoveel borden ook een slechte betekenis kunnen hebben. We besluiten er eerst wat te gaan drinken om te zien of het wat is. Uiteindelijk blijkt het een gezellige Ierse pub te zijn. We bestellen een heerlijk schaal met nacho’s en als hoofdgerecht een burger, en een Ierse pie. Onbewust zitten we er al de hele namiddag en avond voor we richting het appartement gaan. Ook hier is de rekening weer aanzienlijk laag vergeleken de tijd die we er hebben doorgebracht.
Adres: Stepánská 620/32

Serial Burgers
Restaurant Serial Burgers kwamen we bij toeval tegen omdat het om de hoek van ons appartement lag. De eerste indruk was dat er erg rustig was en het restaurant de looks van een hipster tent had.. Maar we besloten te blijven zitten, we waren tenslotte al zo vaak langs het restaurant gelopen. Het menu bestaat uit vele verschillende soorten burgers, ook voor vegetariërs is er voldoende keuze! Naast de aparte maar heerlijke burgers, waren ook de frietjes en sausjes net even anders dan normaal. Zeker een aanrader als je een andere variant van de hamburger zoekt!
Adres: Ostrovní 24

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.