Nog even en 2017 gaat van start. Nieuwe reizen en concerten staan op de planning, worden geboekt of er worden nog keuzes gemaakt. Een mooi moment om terug te blikken naar mijn mooiste foto’s van 2016. Een jaar waar ik veel nieuwe bestemming heb ontdekt en oude bestemmingen na jaren heb herontdekt. Maar ook in Nederland bezochte en ontdekte ik nieuwe steden en dorpjes! Een hele klus om de mooiste foto’s uit te zoeken!

Na twee rustige jaren stond 2016 weer in het teken van reizen en het bezoeken van wat meer concerten. Naast het (her)ontdekken van landen en steden bezocht ik ook wat meer Nederland plekjes. Voor het eerst bracht ik een bezoek aan Griekenland (Kreta), maakte ik kennis met de Portugese hoofdstad Lissabon, her bezocht ik de stad Praag, ging ik last-minute een paar daagjes naar New York en sloot ik het jaar af met de kerstsferen van Londen. In onderstaande foto’s neem ik je kort mee terug naar mijn reizen en concerten van 2016!

Kreta

Afgelopen jaar was Kreta misschien wel de grootste verrassing van de nieuwe bestemmingen die ik ontdekte. Èèn van de aller mooiste plekjes die ik bezocht was het hagel witte zandstrand van Elafonissi met een turquoise blauwe zee en een roze strook langs de kust!

Alle blogs van mijn reis naar Kreta lees je hier; Kreta.

Iron Maiden

Concert fotografie is één van de moeilijkste dingen als je het mij vraagt. Ik ben dan ook altijd super blij als ik thuis kom met een paar haarschepe foto’s! Bij het concert van Iron Maiden in de Gelredome had ik voor het eerst een goede plek. Onderstaande foto is één van mijn mooiste foto’s die ik die avond maakte!

De volledige concert review lees je hier; Concert review | Iron Maiden, Gelredome.

Brian Setzer

Het concert van Brian Setzer was een avond om bij weg te dansen. Ondanks dat de belichting best slecht was ben ik toch super blij met het resultaat van mijn foto’s! Onderstaande foto vindt ik één van de vrolijkste foto’s van die avond.

Een review van het concert lees je hier; Concert review | Brian Setzer, Heineken Music Hall.

Lissabon

Lissabon was de moeder-dochter bestemming van zomer 2016. Een heerlijke week in de Portugese zon in een verrassend leuke stad! De prachtige oude gebouwen, vele uitzichtpunten en een heerlijke sfeer. Op onderstaande foto zie je hét straatbeeld van Lissabon! Een ritje met tram 28 is dan ook écht een must-do!

Meer blogs over mijn citytrip naar Lissabon lees je hier; Lissabon.

Wildlands Adventure Zoo

Dierentuin Emmen gaat sinds begin 2016 verder op een nieuwe locatie en als Wildlands Adventure Zoo Emmen. Vele verschillende meningen hoorde ik en niet altijd even positief. Maar toch besloot ik een bezoek te brengen. Ik heb een heerlijke dag gehad en samen met mijn ouders en opa en oma genoten van een prachtig nieuw park en de vrijheid van de dieren! Deze foto van de giraffe is één van mijn favorieten.

Mijn blog over het bezoek aan Wildlands lees je hier; Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Westerbork

Tijdens mijn bezoek aan Kamp Westerbork maakte ik onderstaande foto. Alhoewel het bezoek niet zo shockerend was als ik had verwacht, laat deze foto wel een verhaal zien. Na Kamp Westerbrok staat een bezoek aan Auswitch dan ook wel een stuk hoger op mijn bucketlist! Het is niet de meest leuke bestemming, maar zeker wel de meest heftige en interessantste!

Een korte blog van mijn bezoek lees je hier; Kamp Westerbork & Orvelte.

New York City

“I wanna wake up, in a city that doesn’t sleep”. Oh New York, wat was het kort maar wat was het weer geweldig! Uit de vele foto’s kon ik dan ook niet één favoriet kiezen, dus zijn het er twee geworden. De eerste genomen vanaf de Top of the Rock, uitkijken op Central Park, en de andere vanaf het Empire State Building, kijken richting Times Square. Beide een must-do als je naar New York gaat.

Blogs over mijn citytrip naar New York lees je hier; New York.

Praag

Een kleine twee jaar na mijn eerste bezoek keerde ik in 2016 weer terug naar Praag. Ik heb genoten van een paar mooie nazomers dagen in September. Heerlijk om de stad nu op een rustig tempo te ontdekken en ook nieuwe plekjes te bezoeken. Onderstaande foto maakte ik op het altijd drukke Old Time Square.

Een aantal blogs van mijn reis naar Praag lees je hier; Praag.

Natuurpark Lelystad

Een stuk dichter bij huis maakte ik onderstaande herfstfoto. Op een heerlijke zonnige zaterdag middag in oktober bezocht ik het Natuurpark ik Lelystad. Samen met mijn moeder maakte ik een heerlijke wandeling en maakte ik een paar mooie herfstfoto’s. Na heel wat proberen lukte het eindelijk om deze foto te maken. Misschien niet scherp op het punt waar ik wilde, maar wel mijn favoriet!

Een fotoblog van mijn bezoek aan Natuurpark Lelystad vindt je hier; Fotoblog | Prachtige herfstdagen.

Red Hot Chili Peppers

Lang, heel lang keek ik uit naar het concert van de Red Hot Chili Peppers! Op de eerste van de twee avonden was ik erbij in de Ziggo Dome. Een fantastische avond vol met nummers die ik van begin tot einde kon meezingen. Ondanks mijn niet al te beste staanplaats maakte ik toch weer een paar haarscherpe foto’s. Onderstaande is één van mijn favorieten.

Het concert review van de Red Hot Chili Peppers lees je hier; Concert review | Red Hot Chili Peppers, Ziggo Dome.

Londen

De citytrip van Londen was de laatste reis die ik maakte in 2016. Een paar heerlijke drukke dagen gehad en kunnen proeven van de kerstsferen in deze fantastische stad! Mijn favoriete foto, hieronder, laat dan ook een goed beeld zien van de sfeer van Hyde Park’s Winter Wonderland! Londen in december is zeker een aanrader. De tweede foto (ook hier kon ik niet kiezen..) is een foto die ik maakte tijdens de terugvlucht. De zonsondergang tussen twee tijdzone (vertrek vanuit Londen om 14:40 uur), erg apart dus om zo vroeg al een zonsondergang te zien.

Een aantal leuke blogs over Londen lees je hier; Londen.

Benieuwd wat er voor 2017 al op mijn planning staat? Je leest volgende week op de blog!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.