Je kent het wel, een dagje naar een pretpark en de meeste tijd van de dag besteed je aan het wachten in de wachtrij. In Disneyland Parijs kunnen de wachtrijen soms wel oplopen tot 2 uur! Daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in als je meerdere attracties op een dag wil doen, of misschien maar 2 dagen de tijd heb. Zowel in april als november 2017 bezocht ik het park. Na het eerste bezoek wist ik hoe ik een onbezorgde dag in Disney kon hebben en welke trucjes ik moest toepassen. Ik testte het uit in november en het werkte. Ik heb vrijwel niet in de wachtrij gestaan! Hieronder mijn 7 tips voor een onbezorgde dag in Disneyland Parijs;

1. Vermijd de vakantieperiode (ook van omliggende landen)

Al eerder schreef ik over hoe je veel geld kan besparen bij het boeken van een reis naar Disneyland Parijs in de blog Budgettips voor Disneyland. Als je een datum/periode gekozen heb is het nagaan van vakantieperiode één van de belangrijkste dingen om te doen. Bekijk wanneer Nederland, België, Frankrijk en Duitsland vakantie hebben voordat je boekt. Probeer een periode te kiezen dat geen van deze landen vakantie heeft. Dat scheelt je namelijk al heel veel drukte in het park!

2. Kies voor werkdagen en vermijd het weekend

Vermijd vervolgens de weekenden. Veel mensen met een jaarkaart komen ook gewoon voor een weekend, deze zijn dus altijd vele malen drukker dan werkdagen. In november merkte ik dat donderdag en vrijdag hele rustige dagen waren, en het weekend was de drukte verdubbelt. Dit betekend ook dat de wachttijden verdubbelen en je dus al snel 45-60 minuten in een rij staat voor een attractie terwijl dit op werkdagen 10-20 minuten zijn!

3. Download de Disneyland Parijs app

Tegenwoordig hebben veel attractieparken een eigen app waarin de wachttijden van de attracties te zien zijn. Ook Disneyland Parijs heeft zo een app. Een aanrader is om deze te downloaden en zeker te gebruiken. Nu iedereen binnen Europa zijn mobiele internet kan gebruiken komen hier geen extra kosten meer bij kijken. Je ziet waar de lange wachttijden zijn en waar de meeste bezoekers zich bevinden, neem een andere route en zo vermijd je nog meer de wachttijden.

4. Kies de populaire attracties rond etenstijd of sluitingstijd

Wanneer mensen gaan lunchen of dineren doen ze dit vrijwel allemaal tegelijk. Dit betekend dat wachtrijen korter worden en je op rustige dagen zelfs zo kan doorlopen. Probeer dus vooral de populaire attractie zoals de achtbanen rond etenstijd te doen.
Een andere tip om uit te proberen is om in de rij van een attractie te gaan staan rond sluitingstijd. Zelf heb ik dit niet geprobeerd, maar men zegt dat als de attractie sluit, de mensen in de rij nog een ritje mogen maken.

5. Ga eten net voor of na etenstijd

Niet alleen attracties hebben lange wachtrijen, maar ook in de restaurants sta je soms onnodig lang te wachten. Ga daarom eten net voor of na etenstijd. Zo kan je meteen doorlopen en heb je binnen een paar minuten je maaltijd. Wij aten vaak net voor de drukte en hebben vrijwel niet in de rij gestaan bij restaurants.

6. Bekijk de menu’s van restaurants terwijl je door het park loopt

In Disneyland Parijs vindt je veel verschillende restaurants met elk een eigen menukaart. Al lopen door het park kan je deze menu kaarten bekijken. Zo hoef je rond etenstijd niet rondje door het park te lopen om te besluiten waar te eten. Kies je voor Mexicaans, Italiaans of Amerikaans? Je ontdekt het gedurende de dag!

7. Winkelen doe je tijdens de parade of overdag

Als ik langs een winkeltje loop wil ik eigenlijk altijd ‘even’ naar binnen. Maar dat ‘even’ werkt niet als het super druk is in de winkels. Een trucje om de grootste drukte te omzeilen is om te gaan winkelen tijdens een parade. De meeste mensen gaan al op tijd langs de parade staan wachten waardoor de winkels steeds rustiger worden. Zorg wel dat je weg bent zodra de parade is afgelopen wan dan duikt iedereen de winkels in!
Een andere tip is om overdag in Disney Village te gaan winkelen. Dit gedeelte van Disneyland Parijs is aan het einde van de dag super druk, maar wanneer iedereen in de parken is, zijn de winkels zo rustig dat je alle tijd heb om souvenirs en cadeau’s te kopen!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.