Al heel lang wil ik weer een keer naar Disneyland Parijs . Maar omdat dit zo duur is, schuif ik het steeds een jaar op. Mijn laatste bezoek was in 2010, stiekem toch weer tijd om te gaan. Eind vorig jaar ben ik begonnen met zoeken naar een goede en vooral goedkope oplossingen om toch een paar dagen van Disneyland Parijs te kunnen genieten.

Ik was al lange tijd aan het zoeken naar een mooie aanbieding voor een bezoek aan Disneyland. Via hun eigen website kwam ik voor een verblijf van 5 dagen/4 nachten in mei buiten de schoolvakanties (inclusief entree) uit op ruim € 750,- per persoon! Waar ik dan verblijf? In het Santa Fé hotel, op een klein stukje lopen van de ingang van beide parken. En hier zouden dan nog de treinkosten of vluchten vanuit Amsterdam bijkomen (circa € 100,- p.p.) . Ofwel een flinke € 850,- voor een paar dagen Disney fun.. Dat ging hem niet worden.

Terwijl ik bleef zoeken wist ik dat er een andere oplossing moest zijn. Ik zocht naar hotels buiten het Disneyland terrein, telde daar de kosten voor de entreekaartjes en de treinkaartjes bij op om de prijs te vergelijken. Verrassend dat de hotels net buiten het terrein net zo goed zijn, maar een stuk goedkoper!

Vervoer

Precies 3 maanden voor vertrek zijn de treinkaartjes richting Parijs het laagst. De duur van je verblijf maakt niet uit. Het enige nadeel is dat je de heen- en terugreis apart van elkaar moet boeken om zo de laagste prijs te houden. Voor een retourtje naar Marne la Vallee Chessy betaal je circa € 100,-. Met heen een overstap in Lille en terug een overstap in Brussel en Rotterdam.
Ik koos bewust voor deze routes, omdat ik de drukte van Parijs wil vermijden. Daarentegen kom je aan op het ene station in Parijs en vertrek je vanaf een ander station. Niet echt ideaal en daarom koos ik voor deze, iets duurdere route.

Wellicht vraag je je af waarom we niet met de auto gaan. Dit heb ik eerder gedaan en de lange afstand viel me nog vies tegen. Daarnaast zou mijn moeder de enige zijn die kan rijden, en om niet over vermoeid aan te komen leek ons de trein ook wel eens een goed idee! Wil je nog goedkoper dan ons uitkomen, reis je met 2 personen of meer en kan iedereen rijden? Dan zou ik zeker overwegen om per auto te gaan!

Hotel

Disneyland Parijs heeft zelf ontzettend veel hotel op het terrein en net buiten het terrein. Je raad het vast al; hoe dichterbij de ingang, hoe hoger de kosten zijn. Daarom ben ik via booking.com op zoek gegaan naar een hotel met een goede verbinding van/naar Parijs en van/naar Disneyland. Uiteindelijk boekte ik het Vienna House Magic Circus hotel (via hun einde website) waar ik voor 4 nachten circa € 150,- betaal inclusief ontbijt en pendel service naar het Disney Village! De trein komt hier ook aan, dus dat scheelt weer taxi kosten.

Entreekaartjes

Met een hotel op het Disneyland terrein is verblijf inclusief entree. Maar het hotel wat ik vond is niet van Disneyland, dus moet ik losse kaartjes kopen. Een standaard dagkaart voor 1 park kost € 75,- (voor 4 dagen, 2 parken € 232,-). Maar wie goed kijkt ziet dat een jaarabonnement goedkoper is! Het goedkoopste abonnement (geldig voor 150 dagen Disney) kost maar € 135,-, zo bespaar ik mezelf € 97,-. Met het voordeel dat ik binnen een jaar nog meerdere keren kan gaan en geen entreekosten heb. En daar ga ik ook zeker gebruik van maken!

Kosten ter plaatse

Natuurlijk heb je altijd kosten ter plaatse. Maar omdat we geen kosten meer aan ontbijt hebben en het vervoer naar de ingang van het park verzorgd wordt door het hotel besparen we al best veel geld. Natuurlijk heb ik nog kosten voor de lunch en het diner, maar dat kan ik zo duur maken als ik zelf wil. Ik vermoed dat mijn kosten ter plaatse niet hoger zullen zijn dan een andere citytrip.

Zo zie je maar weer, dat als je zelf even goed gaat zoeken voor Disney je meer dan de helft goedkoper uit bent. En dat geldt kan ik dan mooi weer besteden voor een tweede keer met mijn jaarabonnement!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

Fotobron: Pixabay

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.