Wat is het heerlijk om weer even terug te zijn om de leukste plek ter wereld! Disneyland Parijs bestaat uit twee parken waarvan het Disneyland Park alweer 25 jaar geleden zijn deuren opende. Dankzij de vele thema zones komen verschillende films voorbij is de attracties. Wanneer je Disneyland Parijs bezoek is dit het park dat iedereen bezoek.

Het Walt Disney Studio’s park is het tweede park van Disneyland Parijs. Hierin staat vooral actie centraal waardoor het park een heel andere sfeer heeft dan het Disneyland Park. Breng je slechts 1 dag een bezoek aan Disneyland dan sla je dit park al snel over. Maar als je meer tijd je heb, raad ik je zeker aan om ook het dit park te bezoeken. Hieronder lees je meer over beide parken!

Disneyland Park

Het Disneyland Park is het originele en grootste park van beide parken in Parijs. Je vindt hier verschillende themazones die elk hun einde attracties hebben. Je komt binnen in het gezellige en sfeervolle Main Street wat aanvoelt als een typisch Amerikaans stadje uit het begin van de 20e eeuw. Je vindt er vele winkels en restaurants. Maak een rite in een old timer of ga op de foto met één van de Disney karakters die hier te vinden zijn! Vanuit Main Street kijk je naar het kasteel van Doornroosje, wat het middelpunt en symbool van het park is.

De wereld van ontdekkingsreizigers en avonturiers vindt je in Adventureland. Hier wandel je door de bekende boom van Winnie de Poeh, beleef je sensatie in de achtbaan van Indiana Jones en dwaal je door de geheime grotten van piraten! In Frontierland staat het wilde westen centraal en kan je zomaar een cowboy of cowgirl tegen komen. Stap aan boord van de Mesa Riverboat, ontdekt het bespookte landhuis, wandel door het indianenkamp van Pocahontas en raas mee in een op hol geslagen trein door verlaten goudmijnen in de Big Thunder Mountain achtbaan.

De écht magie vindt je in Fantasyland, waar alle klassieke sprookjes voorbij komen. Wandel door het kasteel van Doornroosje, maak een reis door de sprookjes van Pinokkio, Sneeuwwitje, vlieg met Peter Pan naar Nooitgedachtland en maak een muzikale wereldreis door It’s a Small World. Dromen van de toekomst doe je in Discoveryland. Hier help je Buzz Lightyear om de wrede koning Zurg te verslaan, kies je voor sensatie in de vernieuwde Space Mountain en reis je mee aan boord van vliegende ruimteschepen!

Walt Disney Studio’s Park

Hoewel het Walt Disney Studio’s Park veel kleiner is dan het originele park is het wel opgedeeld in verschillende themazones met elk een aantal attracties of shows. Je komt binnen via de Front Lot waar je voornamelijk winkels en restaurants vindt. Hier en daar staan een aantal karakters waar je mee op de foto kan.

In de Backlot staan actie en special effects centraal. Je vindt er de stunt show die gebaseerd is op de film Cars, maar je een onvergetelijke reis in Armageddon en vindt je sensatie in de achtbaan Rock ‘n’ Rollercoaster starring Aerosmith. Wil je meer weten over de wondere wereld van film en televisie? Dat vindt je in Production Courtyard; ontdekt hoe films tot leven komen, geniet van de interactie met Stitch (live), maar een tram tour achter de schermen en maak een vrije val in de lift van de Tower of Terror!

Animatiefiguren komen tot leven in Toon Studio. Vlieg mee op het vliegend tapijt van Aladdin, raas langs kleurrijke koraalriffen met Nemo en zijn vrienden en krimpt naar het formaat van de rat en neem een kijkje in het leven van Rémy uit Ratatouille! Toy Story Playland is geheel gebaseerd op de gelijknamige films. Maak een vrije val als één van de soldaten, ga het zig-zag avontuur aan met Slinky en ontdek de supersnelle speelgoedauto van Andy!

Persoonlijk vindt ik het Disneyland Park vele malen leuker dan het Walt Disney Studio’s park. Misschien ook omdat Studio’s niet zo groot is en er meer shows zijn dan attracties. Dit veranderd langzaam door de komst van nieuwe attracties, dus wellicht is het park in de toekomst net zo leuk als het originele park.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.