“Paris is always a good idea” luidt de quote van Audrey Hepburn. En eigenlijk is dat ook zo. Elke maand heeft zijn eigen kenmerken, en een bezoek aan de Franse hoofdstad in december is zeker een bezoek waard. In deze blog lees je over de leukste dingen die je kunt doen in de december maand, rond de kerstdagen en de jaarwisseling. De jaarwisseling 2015-2016 zou ik eigenlijk in Parijs vieren. Na de aanslagen in Parijs heb ik de reis geannuleerd.

Toch was is destijds al aardig op weg met het uitzoeken wat Parijs allemaal te bieden heeft in december. Kort geleden vond ik mijn oude notities terug, en die deel ik graag in deze blog!

Kerstactiviteiten

Vanaf half december biedt Parijs veel buiten activiteiten als kerstmarkten, schaatsbanen en kerststallen. De meeste bevinden zicht rond de grote bezienswaardigheden.

Kerstmarkten
De leukste en gezelligste kerstmarkten vindt je bij de Champs Elysees / Arc de Triomphe, de Mall Branly / Eiffeltoren en St. Gemain. De kerstmarkten worden de hele dag door druk bezocht.

Kerststallen
De kerststallen die je gezien moet hebben vindt je in de Notre Dame en de Sacré-Couer. Overdag vindt je hier levende kerststallen in een prachtige setting.

Schaatsbanen
Ook schaatsen is mogelijk tijdens de kerstdagen. Je vindt de twee grote schaatsbanen bij Trocadero / Eiffeltoren en Champs Elysees / Arc de Triomphe. De schaatsbanen worden omringt door kraampjes waar je eten en drinken kan krijgen.

Winkels in kerstsferen

Ook de grote winkels en warenhuizen worden omgetoverd tot kerstwinkel. Ze hangen vol met leuke kado’s en decoratie voor je huis. De meeste winkels beginnen al met kerstsferen vanaf half november. De etalages van warenhuis Gallery Lafayette en Le Printemps moet je gezien hebben. Elk jaar hebben zij een ander thema waar de volledige etalge mee versierd wordt. Bezoek ook zeker de winkels aan Champs Elysees, met de Disney Store in het bijzonder!

Jaarwisseling

Een vuurwerk show ga je in de binnenstad van Parijs niet vinden. Laat je dus ook niet misleiden door foto’s van de Eiffeltoren met vuurwerk. Deze zijn namelijk gemaakt tijdens de nationale feestdag op 14 Juli. Dit is de enige dag dat er vuurwerk te zien is in de binnenstad van Parijs.

Wil je toch genieten van een vuurwerkshow? Ga dan met de jaarwisseling naar Disneyland toe. Tel samen met alle Disney figuren af tot middernacht en geniet van het mooiste vuurwerk bij het roze kasteel.

Toch in de binnenstad blijven? Dan kan je het beste naar Arc de Triomphe. De meeste toeristen verzamelen zich op de Champs Elysees om daar naar een lichtshow te kijken. Op internet is niet helemaal duidelijk of dit ook bij de Eiffeltoren is. De Parijzenaren zelf vieren de jaarwisseling vooral met familie en/of vrienden in restaurants waar ze tot laat in de nacht natafelen.

Goed om te weten: de metro in Parijs zal tijdens de jaarwisseling tot 02:45 uur rijden en is vanaf 17:00 uur (31 december) gratis.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

Fotobron: Pixabay

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.