Het Gardameer staat bekend om zijn gezellige dorpjes en dagjes weg in de omgeving. Tijdens onze mini roadtrip (rondje Gardameer) kwamen we borden tegen naar de watervallen van Varone. Hoewel de borden aangaven nog 5 km te rijden, bleek het nog zo een 1,5 rijden. Geen probleem, we hadden de hele dag. De waterval van Varone is niet zomaar een waterval, maar verborgen in een grot. Een bijzondere ervaring dus.

De waterval van Varone is een bijzondere waterval nabij het Gardameer. In ruim 20.000 jaar werd de grot gevormd door het water van Lago di Tenno. Tegenwoordig vindt het water zijn weg ruim 100 meter naar beneden. De eerste grot is vrij snel na de entree. Via een aangelegde stalen pad loop je door de grot naar binnen en heb je een eerste zicht op de waterval.

Loop via de aangelegde botanische tuin naar boven. Daar vindt je de tweede grote waar je dezelfde waterval kan zien. Je staat nu een stuk hoger en heb een mooi zicht naar de bovenkant van de grot en naar beneden.

Volg vanuit Riva del Garda de borden “Parco Grotta Cascata Varone”. De entree bedraagt € 5,50 per persoon.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.