Elke laatste woensdag van de maand vindt je een nieuwe Mini Cityguide online. In 2017 bezoek ik elke maand een andere Nederlandse provincie hoofdstad om zo ons eigen land wat beter te leren kennen. Arnhem, de Gelderse hoofdstad met natuurgebied de Veluwe als achtertuin en gelegen aan rivier de Nederrijn. In de Arnhem vindt je tegenwoordig een combinatie van oude gebouwen, moderne winkelketens, dierentuin Burgers Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum.

Bezienswaardigheden

Ook Arnhem heeft een aantal leuke en leerzame bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Tijdens mijn bezoek aan de stad bezocht ik onderstaande;

  • Panoramaterras Rozet: Een leuke manier om de stad te zien is vanaf grootte hoogte. Ook in Arnhem kan je dit doen vanaf het panoramaterras van Rozet. In dit gebouwd bevinden zicht klaslokalen, een restaurant en de bibliotheek van Arnhem. Het panoramaterras is gratis te bezoeken met de lift.
  • Historische Kelders: Benieuwd hoe Arnhem er onder de grond uit ziet? Onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich zo’n 36 oude kelders. In 2001 werden deze geheel gerestaureerd en voor bezoekers opengesteld. Maak een reis door de tijd en beleef de geschiedenis van Arnhem.
  • Park Sonsbeek: Het is het bekendste park van de stad en één van de groenste omgevingen. Park Sonsbeek ligt op slecht enkele minuten lopen van het Centraal Station. Je maakt hier prachtige wandelingen over de vele paden en komt hier en daar langs prachtige gebouwen. In de zomermaanden worden hier regelmatige evenementen georganiseerd.
  • Burger’s Zoo: Heb je wat langer de tijd in de omgeving van Arnhem, dan is een bezoek aan dierentuin Burger’s Zoo zeker een aanrader. Dit ruim opgezette park ligt ten noorden van de oude binnenstad en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Arnhem Centraal Station. De dierentuin biedt verblijf aan 362 diersoorten! Een rustig bezoek plan je het beste op een doordeweekse dag buiten de schoolvakantie.

Winkelstraten

Kom je naar Arnhem om te winkelen? Dan ben je hier aan het goede adres; de stad staat namelijk bekende als modestad van het oosten! Dankzij de mode-academie starten veel afgestudeerde hier hun eigen eerste winkeltje. Tussen de grote bekende merken vindt je hier dus ook veel kleine boetiek winkels met unieke kleding!

  • Vijzelstraat: In de Vijzelstraat en de aangrenzende straten vindt je winkels van onder andere; van Haren, The Body Shop, H&M, Scotch & Soda, Vero Moda, Hunkemöller, Rituals en Primark. Ofwel voor elk wat wils en een dag vol winkelplezier!
  • 7 Straatjes: De 7 straatjes van Arnhem zijn gelegen achter de winkelketen Primark. Je vindt hier kleine winkeltjes die originele kado’s verkopen, maar ook mode, keukengerei, schoenen, sieraden en ambachtelijke slagers en bakkers. Wil je dit keer iets anders dan de bekende merken, dan moet je zeker de 7 straatjes bezoeken!

Eten en drinken

Zelf vindt ik het altijd lastig om iets leuks te vinden om te eten en drinken in een onbekende stad. Voor vertrek zoek ik vaak al het één en andere op, maar uiteindelijke belandt ik daar niet. Zo ook deze keer in Arnhem stuitte ik bij toeval op onderstaande plekjes.

  • The Tea Room: Dit gezellige knusse restaurant kwamen we bij toeval tegen in één van de 7 straatjes. Er wordt een klein menu geserveerd van simpele gerechten die ieder lekker zijn. Wij gingen voor de verse en warme scones!
  • Brasserie Dudok: Deze brasserie is gelegen op een paar stappen lopen van de gezellige zaterdag markt. Het menu bestaat uit verschillende typische brasserie gerechten geserveerd die worden afgestemd op het seizoen. Vestigingen van Dudok vindt je ook in Den Haag, Rotterdam en Tilburg.
  • Terrasjes aan de Korenmarkt: Op een zonnige dag is het vrijwel onmogelijk dat je niet even lekker op een terrasje wil zitten. Aan de Korenmarkt bevinden zicht verschillende cafés met elke een eigen terras. Schuif aan en bestel een lekker drankje terwijl je geniet van de dag.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.