In augustus en september zag ik dagelijks de ‘Vraag van de dag’ voorbij komen op de Facebook pagina van Lonely Planet Nederland. De vragen waren leuk, origineel en ik besloot ze op te slaan. Wat ik er mee ging doen wist ik nog niet. Ze elke dag op Facebook beantwoorden ging mij een beetje te ver, daarom bedacht ik me later om er een leuke blog van te maken! De 20 leukste vragen heb ik op en rij gezet en beantwoord!

Camping of Glamping?
Hmm.. stiekem denkt ik dat ik dan kies voor glamping, of meer een combinatie van. Zo vindt ik kamperen echt heerlijk! Maar dan wel als ik een goed bed heb zoals in bijvoorbeeld de bungalowtenten van Vacansoleil. Een gezamenlijke douche, toilet en afwassen bij het toilet gebouw vindt ik allemaal niet zo erg. Lekker met een WC rol onder je arm naar de toilet, haha!

Heb je wel eens midden in de natuur geslapen?
Ja, tijdens de rondreis door Zuidwest Amerika belandde we op een back-to-basic camping nabij Sedona. Oak Creek Canyon was een heerlijke plek om de eerste nacht in de camper door te brengen. Geen aansluiting voor stroom en water, een grote dixie als toilet en een hele simpele douche midden in de natuur. Het beste van alles was dat er geen Wifi en telefoon signaal was!

Heb jij het Noorderlicht wel eens gezien?
Nee helaas nog nooit. Maar het staat wel op mijn bucketlist. Bestemmingen als IJsland of het noorden van Scandinavië lijken me geweldig om het Noorderlicht te mogen zien.

Als je nog maar 1 land zou mogen bezoeken, waar zou je dan heen gaan?
Italië of de Verenigde Staten.. Van Italië heb ik al ontzettend veel gezien, daarom denk ik dat ik kies voor de Verenigde Staten. Er is daar zó veel te zien. Bruisend New York , pretparken in Florida, de mooie westkust, woestijnen, bergen.. Genoeg dus als je nog maar 1 land mag bezoeken!

Hoe vindt je het om tijdens je reis Nederlanders tegen te komen?
Èèn woord: verschrikkelijk! Nederlanders willen altijd meteen een heel gesprek aangaan. In een café is dat prima, maar niet in de rij bij een bezienswaardigheden of op de camping. Of van die Nederlanders die dan hun complete levensverhaal vertellen en elke dag vragen wat je heb gedaan.. Like I said: verschrikkelijk!

Ben je wel eens ziek geweest tijdens je reis?
Ja wel meer dan eens. Zo had ik mijn eerste echte migraine aan al in Memphis. Het was het einde van onze rondreis door Florida en de Deep South. 3 volle dagen met knallende koppijn gelopen en dus eigenlijk niet van de stad kunnen genieten.

Maar ook liep ik voedselvergiftiging op in Parijs na het eten van een broodje. De boottocht over de Seine aan het einde van de dag, het bezoek aan Versaille en de busreis terug waren alles behalve fijn.

Wat is de belangrijkste les die je tijdens een reis heb geleerd?
Dat iedereen anders is, anders denkt en anders doet. Je leert mensen in een hele andere omgeving kennen. Dat kan in positieve zin maar ook in negatieve zin zijn. Daardoor heb ik ook geleert gewoon altijd mijzelf te blijven in wat ik doe en/of denk. Niemand is perfect en hetzelfde, dus waarom anders voordoen dan je bent?

Klimmen op een berg of zwemmen in een meer?
Hmm.. ik vindt zwemmen in open water echt verschrikkelijk, dus kies is voor het klimmen op bergen. Hoewel dat ook niet echt mijn ding is (denk ik)..

Van welk reismoment kreeg jij tranen in je ogen?
Echt tranen in mijn ogen heb ik niet snel, wel moet ik soms even twee keer slikken of mezelf knijpen bij een mooi uitzicht. Zo was ik super blij de top van de Vesuvius lopen bereikt te hebben, en genoot ik van adembenemende uitzichten bij de Grand Canyon, op de Burj Khalifa en vanaf het Empire State Building.

Ben je ooit iets waardevols kwijt geraakt op vakantie?
Behalve het vertrouwen in toenmalige vrienden, nee niet echt. Mijn broertje heeft ooit mijn oude camera laten liggen in Miami, maar dat zou het enige zijn. Zelf. En ik altijd best georganiseerd op reis en weet ik waar al mijn spullen zijn. Behalve mijn paspoort, die ruim ik altijd zo goed op dat ik die vaak onderin mijn tas terug vindt..

Hike je liever in de stromende regen of in de brandende zon?
Hmm.. Ik vindt regen echt verschrikkelijk omdat ik er een chagrijnig humeur van krijg. In de brandende zon heb ik al vaker gelopen dus kies ik hiervoor. Zo liepen we in april in de volle zon naar Horseshoe Bend in de Verenigde Staten en beklim ik al eens de Vesuvius op het heetst van de dag.

Als je nog maar één ding mag doen voor de rest van je leven, ga je dan liever 1 jaar lang op wereldreis of 100 weekendjes weg?
Aahhh, dit is moeilijk! Dan ga ik voor de 100 weekendjes weg, die hoef je niet achter elkaar te doen en kan je dus best goed verspreiden ofwel meer jaren reisplezier!

Op stedentrip of de natuur in?
Hmm.. ik vindt beiden heerlijk. Lekker ronddwalen in een nieuwe stad, of genieten van mooie landschappen. Als ik zou moeten kiezen dan denk ik toch liever een stedentrip.

Wat is je favoriete natuurlandschap?
Bergen, er is niks mooiers dan het rijden en wandelen door de bergen. Ook alleen al het aanzicht is soms adembenemend. Leven in een land zo plat als een dubbeltje is dan ook niet heel bijzonder..

Welke drie items (behalve geld en paspoort) zijn onmisbaar op reis?
Een e-reader vol boeken. Een laptop voor fotobewerking en om blogs te schrijven (alhoewel ik nu ook ontdekt heb hoe ik foto’s qua formaat kan bewerken op de iPhone). En als laatste mijn fotocamera om alles vast te leggen!

Waar ter wereld zag jij de mooiste sterrenhemel?
Een ‘echte’ sterrenhemel op een hele donkere plek heb ik nog niet gezien. Maar toch heb ik kunnen genieten van de sterrenhemel die ik zag op de camping in de Grand Canyon en op de camping aan het Gardameer in Italië. Toch zou ik graag nog eens overnachten op een plek met heel weinig licht in de omgeving zodat ik een échte’ sterrenhemel kan bewonderen.

Waar ging je als kind naartoe op vakantie?
Als kind ging ik samen met mijn ouders, broertje en vaak ook andere familie leden veel op vakantie in eigen land. Gezellig met z’n alle in een bungalow huisje. Pas in 2003 gingen wij als gezin voor het eerst op vakantie naar Italië. Sindsdien hebben we veel bestemmingen binnen Europa ontdekt. Pas in juli 2008 maakt ik mijn eerste vlucht met KLM naar Londen .

Heb je wel eens erge ruzie met je reisgenoot gehad?
Ja. Het was de eerste keer dat ik niet met school of met ouders op reis ging. Aan het begin ging alles goed, tot de één tegen de ander begon te liegen over de kleinste dingen. Het is na de reis zelfs zo erg uit de hand gelopen dat ik géén van deze reisgenoten nog zie.

Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit in het buitenland hebt gegeten?
Op veel plekken heb ik genoten van heerlijke gerechten. Maar tot op de dag van vandaag kan je me wakker maken voor een goede Italiaanse pasta. Zo at ik een heerlijke Pasta Cacio é Pepe in een lokale trattoria buiten Pisa en een heerlijke Pasta Carbonara op een gezellig plein in Lucca.

Wat is de hoogste plek waar je ooit bent geweest?
Op de hoogte van een vlucht na, is mijn hoogste punt het observatieplatform van de Burj Khalifa in Dubai geweest.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.