Met nog een kleine 48 uur voor het nieuwe jaar begint wil ik kort terugblikken op 2016. Voorheen schreef ik hele lang einde jaars blogs met alles wat ik het afgelopen jaar gedaan heb, maar dit keer kijk ik ook alvast vooruit. Afgelopen jaar was mijn eerste jaar waarin in besloot om actief te gaan bloggen. Een jaar waarin mijn leven veranderde.

Ondanks dat ik mezelf een blogger ben gaan noemen ben ik nog ver weg van het doel dat ik voor ogen heb. Nog ver weg van het niveau waarop de meeste grote Nederlandse reisbloggers zitten. Maar de tijd zal het leren en ik zal écht geduld moeten hebben om een grote groep vaste bezoekers te krijgen.

Eind 2015 begon in me verder te verdiepen in het bloggen. Overal op internet las ik over tips die je het beste kon doen, één daarvan was het kiezen van een goede naam. Na een lange brainstorm sessie kwam ik op namen als ‘Waar is Mandy’ en ‘Life, Travel and Food’. Met die laatste heb ik een start gemaakt, maar het was niet wat ik wilde. Door de naam bracht ik de onderwerpen terug naar drie categorieën, terwijl ik over zoveel meer wilde schrijven.. Half 2016 koos ik er voor om verder te gaan met ‘Kingsndqueens’, en het een stuk beter aan te pakken!

Met dank aan Instagram heb ik heel wat bezoekers weten te trekken in vooral het afgelopen half jaar. Nog steeds vindt ik het lastig om niet mijn gehele vrije tijd te besteden aan het bloggen, social media up-to-date te houden en nieuwe bezoekers/volgers te trekken. Er valt nog veel te leren over het vooral effectief omgaan met mijn tijd. Mooi puntje voor volgend jaar!

Toch ben ik aan het einde van dit jaar blij dat bijna 1.500 bezoekers mijn blog hebben gevonden! Misschien geen mega hoog aantal bezoekers maar ten opzichte van 2015 is het een groei van zeker 300%! Ook in 2017 hoop ik door te blijven groeien en meer vaste lezers/bezoekers te krijgen. Maar zoals ik al eerder schreef; tijd zal het leren.

Wat te verwachten in 2017

Afgelopen jaar was dus een jaar waarin ik kennis maakte met het actief bloggen. Ook in 2017 zal ik volop nieuwe blogs schrijven over verschillende onderwerpen. Daarnaast komt er wat meer vast ‘content’ op vaste dagen voorbij. Zo zal ik vast gaan bloggen op maandag, woensdag en vrijdag! Wat je komend jaar kan verwachten?

  • Om mijn bucketlist wat meer aandacht te geven start ik met een ABC Bucketlist. Elke twee weken op vrijdag komt er een blog online met landen, steden en activiteiten die ik nog op mijn bucketlist heb staan. De eerste staat 06 januari online!
  • De hoofdsteden in ons eigen land wil ik wat meer gaan ontdekken, daarom komt er elke laatste vrijdag van de maand een ‘Mini Cityguide’ blog. Zo kwam ik erachter dat ik nog nooit in Zeeland ben geweest, en ook nog nooit in hoofdsteden als Leeuwarden, Assen en Den Haag.. Daarom ga ik elke maand op pad naar een andere hoofdstad.
  • Daarnaast wil ik gaan proberen een aantal mooie winacties te verzorgen. Hoe en wat blijft nog even een verrassing, maar ik ga mijn best doen!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.