Wat was het heerlijk om weer even terug te zijn in Disneyland Parijs . Ik moet toegeven dat een jaarkaart helemaal niet goed voor mij is. Veel te makkelijk besluit ik om ‘even’ heen en weer naar Parijs te gaan. Met als excuus ‘het is niet zo duur’ en ‘de entree heb ik toch al betaald’. Dit keer ga ik niet alleen met mijn moeder, maar gaan mijn oma ook gezellig me!

Op weg naar Disneyland Parijs

Net zoals de vorige keer, reis ik ook nu met de trein af naar Disneyland Parijs. Het liefst zou ik een vlucht nemen, maar mijn oma heeft vliegangst dus we doen het haar niet aan. Dit keer heb en we een overstap in Lille van circa 1 uur. Genoeg tijd om onze benen te strekken, en kop koffie te halen én natuurlijk een verse croissant. Bonjour Frankrijk!

Rond de klok van 12 komen we aan in op station Marne-La-Vallee. We gaan direct naar het hotel om in te checken. Opgefrist gaan we dan eindelijk naar het Disneyland park, waar we nog wat zaken moeten regelen voordat we écht kunnen genieten.

The happiest place on earth

Drie dagen lang genieten we van ons bezoek aan Disneyland Parijs. Hoewel mijn oma dacht in vrijwel geen attracties te kunnen, hebben we haar het tegendeel bewezen. Achtbanen werden het niet, maar er is zó veel meer! Samen met mijn moeder ging ik wel alle achtbanen af die er zijn. Het kan ons namelijk niet harder of gekker. Onze nieuwe favoriet is de Space Mountain. Niet omdat deze een Star Wars make-over heeft gehad, maar omdat deze heel soepel en zonder trillingen over de baan rijdt.

In het Walt Disney Studio’s park was de attractie van Ratatouille een hoogtepunt. Vorige keer was de rij veel te lang en fastpassen uitverkocht. Het is bijzonder hoe een attractie een 3D film combineert waardoor je 4D effecten krijgt. Deze attractie mag je écht niet overslaan!

Anders dan de vorige keer

Heel veel verschil met de eerder in 2017 was er natuurlijk niet. Behalve dat de Space Mountain eindelijk open was, en we het park bezochten tijdens het kerst thema! Hoewel ik veel meer van het kerst gevoel had verwacht, moesten we deze echt zoeken door de verschillende shows en parade. Het park was wel in kerst thema aangekleed maar niet heel erg overdreven.

Desondanks waren er genoeg shows en parade om heen te gaan. Zo waren er in beide parken onder andere een illumination show met veel vuurwerk, was er een speciale kerst parade met de kerstman, was er een Frozen sing-a-long show én een speciaal optreden met de big band van Mickey. Kleine dingen en shows die wel voor een echt kerstgevoel zorgde!

Het was een gezellige en bijzondere reis. Het komt namelijk niet vaak voor dat wij, als 3-generaties, op reis gaan. Daarom hoop ik dat we dit over een paar jaar nog een keer kunnen doen!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.