Het is zaterdag ochtend 05:00 uur als ik word afgezet bij Schiphol. Een heel lang en vooral gezellig weekend staat op ons te wachten. Wanneer het reisgezelschap compleet is gaan we door de douane heen en gaat ieder zijn eigen weg. Eenmaal aangekomen in Praag worden we door een lokale agent opgevangen en naar ons hotel Majestic Plaza gebracht in het hart van de oude stad. Vanaf hier begint ons weekend pas echt. Benieuwd wat wij deden? Je leest het hieronder.

Na het afgeven van onze bagage beginnen we aan de stadswandeling. Onder begeleiding van een gids worden we naar de meest bekende bezienswaardigheden van de stad gebracht. Omdat dit mijn derde jaar op rij in Praag is, ken ik veel van deze bezienswaardigheden al. Toch blijft het mooi om terug te keren en wederom een bezoek te brengen aan deze hoogtepunten.

Onderweg drinken we nog een kop koffie. Na de wandeling lunchen we in restaurant V Zátiší. Een korte wandeling daarna brengt ons naar het opstappunt voor de fietstocht. Heel even was ik bang om naar dezelfde bezienswaardigheden te gaan, maar uiteindelijk steken we de Moldau over naar de andere kant. We fietsen door prachtige groene delen van Praag, genieten van mooie uitzichten en bezoeken de Sint-Vitus Kathedraal.

Wanneer we de fietsen weer inleveren gaan we terug naar het hotel om heel even een uurtje te rusten en ons klaar te maken voor een avond stappen. Per metro en tram reizen we met twee gidsen af naar een lokale pub net buiten het toeristische centrum. We hoppen van de ene naar de andere pub. Ergens vond ik het jammer dat we soms snel weer naar de volgende plek ‘moesten’ waardoor we drankjes hebben laten staan.

Tussendoor eten we nog wat in een restaurant en na nog één pub besluit ik dat het mooi is geweest en neem een taxi naar het hotel terwijl de rest van de groep besluit te blijven.

Meer over de stadswandeling en de fietstocht lees je op: Praag – Wandelen, fietsen en de Joodse wijk

Wandelen door de Joodse Wijk

Na een heerlijk ontbijt, checken we uit bij het hotel en wandelen we naar de Joodse wijk. We bezoeken de oude Joodse begraafplaats en de Ceremonie Hall. Wanneer we op het punt staan om naar de Synagoge te lopen krijgen we allemaal een bericht van KLM dat onze avond vlucht geannuleerd is.

We verzamelen in de lobby van het hotel en proberen contact te krijgen met KLM via telefoon en Social Media. Ruim 2 uur later zijn we door de wachtrij heen en krijgen we het bericht dat we alsnog naar de luchthaven moeten. Vrijwel op hetzelfde moment rijdt onze shuttlebus voor.

Op de luchthaven was het veel regelen maar uiteindelijk weten we in drie groepen op verschillende vluchten naar Amsterdam te komen. Helaas is dit wel pas de volgende dag. Verblijf in het nabij gelegen Courtyard by Marriott inclusief diner, ontbijt en lunch zijn geregeld. En zo brengen we de avond met zijn alle door in een luchthaven hotel.

Wel of niet naar huis

Geheel onverwachts zijn we dus op maandag nog op de luchthaven. Na wat kleine werkzaamheden voor het werk, relaxen we wat en komen we bij van het weekend. Omdat het voor 1,5 uur geen zin heeft om naar het centrum van Praag te gaan, besluiten we om in het hotel te blijven. De één hangt in de lobby, de andere gaat nog even slapen en weer andere kijken lekker TV op hun kamer.

Tegen de middag checken we uit, lunchen we wat en gaan we naar de luchthaven voor de vlucht van 14:25 uur. Gelukkig gaat deze wel op tijd en kom ik tegen de avond thuis aan.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.