Al vaker maakte ik een stedentrip Londen in combinatie met familie bezoek. Tijdens deze reisjes bezocht ik al vaker de bekende bezienswaardigheden als de Big Ben, London Eye, Piccadilly Circus, Hyde Park en de Tower Bridge. Elke keer weer ontdekt ik nieuwe plekjes. Dit keer besloot ik vooral het internet af te speuren naar plekken waar ik nog niet eerder geweest ben. Hieronder de nieuwe plekjes die ik ontdekte in Londen.

Shoreditch

Gelegen in het oosten van Londen vindt je deze alternatieve wijk. De wijk Shoreditch staat vooral bekend vanwege de vele graffiti kunst die je in elke straat vindt. Het is tijdens deze stedentrip de eerste keer dat we dit gedeelte van Londen bezoeken. Ik vindt het er verrassend leuk en zal zeker bij een volgend bezoek aan de stad weer terug komen.

Wist je dat je onder begeleiding van een gids een wandeling kan maken langs de mooiste graffiti kunstwerken. Zelfs her werk van Bansky is in deze wijk te vinden.

Cereal Killer Café

Even geen Britse maaltijden maar een heerlijke kom cereals. Niet alleen een bijzondere maaltijd maar ook de aankleding en style van de cafe valt meteen op! Overal aan de muur vindt je pakken cereals en stap je terug in de jaren 90. Een oudewetse tv staat aan met oudewetse cartoon filmpjes zoals de troetelbeertjes.

Het Cereal Killer Café vindt je in Shoreditch aan Brick Lake en in Camden Town in Camden Lock.

Old Spiralfields Market

Op zoek naar een gezellige food market in Londen? Dan ben je bij Old Spiralfields Market in de wijk Shoreditch aan het juiste adres. Je vindt hier kleine restaurants, foodtrucks waar heerlijke geuren uit komen en lange rijen bij staan en zo nu en dan een leuk evenement. Wij waren er tijdens de Cocktail Week waar je bij verschillende stands speciale cocktails kon proeven.

Aangrenzend vindt je naast restaurants ook leuke winkeltjes waar je heerlijk kan shoppen!

Brick Lane

Persoonlijk had ik iets meer verwacht van Brick Lane. Misschien omdat het een doordeweekse dag was. Op internet las ik dat vooral de weekenden er erg gezellig zijn. Je vindt er een combinatie van aparte winkels en restaurants. Brick Lane vindt je in de wijk Shoreditch en is makkelijk te bereiken vanaf het metrostation Shoreditch High Street.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.