Terwijl ik nog even na geniet van mijn citytrip naar Londen deel ik in deze derde blog nog meer van de bekende bezienswaardigheden die de stad heeft te bieden. Ook tijdens mijn huidige reis heb ik weer aan aantal nieuwe dingen ontdekt! De bezienswaardigheden in de blog van vandaag ontdekte ik tijdens verschillende reizen naar Londen.

Vorige week schreef ik al over een aantal bezienswaardigheden die op loopafstand van elkaar liggen. In deze blog neem ik je mee naar nog meer bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Deze liggen niet op loopafstand van elkaar maar zijn makkelijk te bezoeken met de metro of in combinatie met een aantal bezienswaardigheden.

Tower Bridge

Persoonlijk vindt ik dit één van de mooiste bruggen die je in Londen zal vinden. De Tower Bridge vindt je over de rivier de Thames bij de Tower of London. Naast de autoweg is er ook een voet- en fietspad over de brug. Maar de leukste manier is misschien wel om bovenlangs over de loopbrug over te steken. Aan de kant van de Tower of London vindt je de ingang van de Tower Bridge. Voor een kleine 9 pond wordt je naar boven gebracht waar je een adembenemend uitzicht heb over de Thames en Londen. Je kan er via de loopbrug naar de overkant, leest er over het ontstaan van de brug en krijg informatie over het vroegere Londen.

Hyde Park

Even de drukte van de stad ontwijken? Dan is een bezoek aan één van de vele parken de beste oplossing. Hyde Park is hét park van Londen zoals Central Park dat van New York is. Met ruim 140 hectare grond is er van alles te zien, doen en beleven. Het wordt omringt door een ruiterpad, in Serpetine Lake vindt je veel bootjes en je vindt er het herdenkingsbeeld voor Prinses Diana. Dagelijks vindt je er honderden mensen die van de groene oase genieten. Vooral ’s avonds is het erg druk in het park.

Daarnaast is het park goed voor veel grote evenementen zoals; Hard Rock Hyde Park, Hyde Park Jazz Festival en Hyde Park Garden Fair.

Camden Town

Naast alle ontzettend leuke dingen die je in Londen kan doen, is een bezoek aan Camden Town misschien wel mijn favoriet. Dit is the-place-to-be voor als je van kleine knusse winkeltjes houdt. Je vindt er veel alternatieve mensen die zich hier goed vermaken. Het deels buiten maar vooral overdekte Camden Lock Market vindt je winkeltjes met hebbedingetjes, kleding, accessoires, leerwerk en veel restaurants. Zelf kan ik hier makkelijk een hele dag rondstruinen!

Covent Garden Market

Covent Garden is net zoals Camden Town een leuke plek om naar toe te gaan als je op zoek bent naar aparte winkels. Deze overdekte markthallen waren vroeger de thuisbasis van de groente- en fruitmarkt. Tegenwoordig vindt je er nog steeds de oudste fruitmarkt maar ook tientallen winkels en een overdekte markt met kleding. Een verdieping lager dan straatniveau vindt je veel restaurants en pubs waar je heerlijk kunt eten en ’s avonds gezellig kan borrelen. Rondom de hallen vindt je op zomerse dagen veel straatartiesten. Ook hier kan ik met een goede middag vermaken!

London Zoo

Een dierentuin is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een citytrip maakt, maar tijdens mijn eerste bezoek aan Londen in 2008 had ik tijd over op de dag van vertrek, dus besloot ik langs te gaan. De dierentuin is gelegen in Regent Park ten noorden van de binnenstad.Het is de eerste wetenschappelijke dierentuin en opende zijn deuren al in 1847! Tegenwoordig vindt je er meer dan 760 verschillenden dieren. Goed dus voor een dagje dierentuin. Wist je dat het reptielenhuis is gebruikt voor de bekende scéne uit de eerst Harry Potter film?

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.