Londen is een wereldstad op zich. Er valt zoveel te zien en te beleven dat je aan 1 bezoek niet genoeg heb. Mijn eerste bezoek aan Londen was in 2008, daarna heb ik Londen nog meerdere keren bezocht. Elke keer weer probeer ik nieuwe dingen te ontdekken, want deze stad staat niet stil!

Onderstaande bezienswaardigheden kun je gemakkelijk verdelen over een aantal dagen. Heb je niet zoveel tijd dan is het ook te doen in 1 dag. De route te voet is namelijk maar 5 kilometer!

Oxford Street & Regent Street

Het zijn de twee bekendste winkelstraten van Londen; Oxford Street en Regent Street. Beide straten hebben een winkels van grote namen en natuurlijk winkels voor de gemiddelde portemonnee. Oxford Street loopt van het einde van Hyde Park tot de metrohalte Tottenham Court Road. Je vindt er winkels als; Bershka, Marks & Spencer, Disney Store, Mango, Primark en Chanel. Regent Street kruist Oxford Street op het drukste kruispunt bij de metrohalte Oxford Circus Station en loop door tot aan Piccadilly Circus. Je vindt er winkels als; Apple, Hamleys, The Body Shop, H&M en Desigual.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is één van de bekende pleinen van Londen en een belangrijk kruispunt in de stad. Het is een ontmoetingsplek, een toeristische attracties en omringt door verschillende toeristische attracties. Het plein staat bekend om de grote reclameborden op één van de gebouwen. Vanaf Piccadilly Circus kunt je gemakkelijk naar omliggende highlights van Londen lopen. Denk aan Oxford Street, Leicester Square, Trafalgar Square, Covent Garden en de Big Ben.

Leicester Square & Trafalgar Square

Leicester Square en Trafalgar Square vormen samen met Piccadilly Circus een driehoek van bekende pleinen. Rondom Leicester Square vindt je veel pubs en restaurants. Het is er erg gezellig na werktijd wanneer de meeste Engelse de dag afsluiten in de pub. Trafalgar Square is vooral bekend vanwege het monument, de twee grote fonteinen en The National Gallery. Aan beide pleinen worden veel evenementen gehouden. Denk vooral aan premiers van grote films (Harry Potter, Star Wars, Suicide Squad, Twilight en Insurgent).

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het paleis van Koningin Elisabeth II en vindt je tussen de parken Green Park en St. Jame’s Park. Een bezoek brengen aan Buckingham Palace zelf is vrijwel onmogelijk. Maar veel mensen die Londen bezoeken komen toch een kijkje nemen bij dit grote paleis. De meest bekende reden is de wisseling van de wacht. De mannen in rode jassen en zwarte hoge hoeden worden meerdere keren per dag afgewisseld. Dit gaat altijd op een ceremoniële manier en is iets wat veel toeristen willen zien. De uitgebreide versie is dagelijks om 11:00 uur en gebeurt onder muzikale begeleiding.

Big Ben/Palace of Westminster

Niet ver van Buckingham Palace vandaan vindt je Palace of Westminster, betere bekend als de Big Ben. Wist je dat de klokken dit zicht in de toren bevinden de Big Ben heten? De toren zelf is onderdeel van het parlement dat Palace of Westminster of House of Parliament heet. Gelegen aan rivier de Thames, de Westminster Bridge met aan de overkant de London Eye. Ooit een bezoek willen brengen aan de Big Ben? Dat kan! Door middel van een tour met gids wordt er van alles over de toren en de klokken verteld. Gevolgd door een klim van 334 treden van een spiraaltrap bereik je de top van de 156 jaar oude toren met de klokken. Boven heb je een waanzinnig uitzicht over de stad!

Van begin 2017 tot 2020 zal de toren gerestaureerd worden en is het niet mogelijk om met de tour naar boven te klimmen.

London Eye

De London Eye is het grote reuzenrad dat je aan de oevers van de Thames vindt. Ik raad je aan vooraf kaartjes te kopen, want de rij voor de kassa is ontzettend lang. Vervolgens moet je ook nog in een lange rij staan voordat je daadwerkelijk de capsule van het reuzenrad in gaat. Vanaf de opening in 1998 tot 2013 is het, het grootste reuzenrad ter wereld geweest. Jaarlijks vindt je hier ook het nationale vuurwerk van Engeland tijdens de jaarwisseling! Tijdens een circa 30 minuten durend ritje in de London Eye heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en op de Big Ben.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.