Hoewel we niet in Page verblijven is het zeker wel een mooie plek om te overnachten. Onderweg vanuit Kanab, Utah naar de Grand Canyon maken we een stop. Het ligt bijna op de helft van onze route dus een goed moment om een kijkje te nemen bij Lake Powell. We doen nog een poging voor een tour naar Antelope Canyon en bezoeken we Horseshoe Bend.

Page en Lake Powell zijn naast elkaar gelegen en zijn voornamelijk een uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele mooie plekjes in de omgeving. Lake Powell is een kunstmatig stuwmeer op de grens van de staten Arizona en Utah. Het meer wordt gevormt door de Glen Canyon Dam en de Colorado Rivier. Vanuit hier bezoek je de hoogtepunt als Antelope Canyon, Horseshoe Bend, The Wave en de Rainbow Bridge.

Kanab

Hoewel Kanab bekend staat als hét Western plaatsje van Utah en Arizona, is er vrij weinig van overgebleven. Vroeger stond de omgeving van Kanab vol met oude western filmsets waar toeristen maar al te graag naar kwamen kijken. Tegenwoordig is er slecht een museum met een deel van een oude filmset en ligt er een vervallen hoopje hout op een privéterrein. Toch worden er nog steeds films opgenomen die zich afspelen in het “wilde westen”. De omliggende open vlaktes met rode rotsen en roodbruin zand zijn te zien in films als The Lone Ranger met Johnny Depp.

Antelope Canyon

Een bezoek aan deze canyon mag natuurlijk niet ontbreken als je reist door Zuidwest-Amerika. Vanuit Page vertrekken dagelijks vele tours naar Antelope Canyon. Deze canyon staat bekend om de prachtige lichtval tussen 11:00 en 12:00 uur. De canyon bestaat uit de Upper en Lower canyon. Om beide te bezoeken heb je twee verschillende entreebewijzen nodig. Een aantal belangrijke dingen om te weten;

  • Beide canyons zijn alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids
  • De Upper canyon in makkelijk te bereiken en hier maak je de bekende lichtstraal foto rond het middaguur
  • Een statief om foto’s te maken is alleen toegestaan tijdens speciale fototours
  • Voor de fototour moet je een SLR of DSLR camera hebben, andere camera’s worden niet geaccepteerd
  • Reserveren voor één van de tours is een must! Wij moesten uren wachten en bij andere tours konden we de komende dagen al niet meer mee..

Horseshoe Bend

Op een klein half uurtje rijden vindt je een ander natuurfenomeen, namelijk de Horseshoe Bend. Ook deze plek mag je niet overslaan! Vanaf de parkeerplaats loop je door het zachte zand omhoog en beland je in een rode woestijnachtige omgeving. Een vrij pittige wandeling door het zachte zand brengt je naar de rand van de Horseshoe Bend. Dit uitzichtpunt op de Colorado Rivier is vernoemd naar de vorm die hij heeft. De rivier loopt in een perfecte ronding zoals een paarden hoefijzer door de canyon.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.