De eerste route die we afleggen vanuit Phoenix is op weg naar Sedona. Gelegen op de route naar Las Vegas of vanuit de Grand Canyon naar het zuiden. We besluiten om de eerste dag een niet al te lange rit te maken, en komen uit in een vrij toeristische plaats. Gezien de drukte van paasweekend en spring break komen we uit op een campground in Oak Creek Canyon.

Na het ophalen van de camper en de eerste boodschappen bij Walmart rijden we richting het noordelijker gelegen Sedona. De rit voert ons langs een woestijnachtig landschap vol cactussen naar de rode rotsen van Sedona. Onderweg verandert het landschap continu waardoor het een prachtige eerste rit is. We slaan af van de Interstate 17 en draaien de Highway 179 op. Vanaf hier rijden we ovder Red Rocks Scenic Byway naar Sedona en Oak Creek Canyon.

Red Rocks Scenic Byway

De Red Rocks Scenic Byway is een absolute aanrader als je door Arizona reist. Het kan natuurlijk niet op tegen de omliggende nationale parken als Grand Canyon, Zion en Monument Valley, maar je mag het zeker niet overslaan als je in de buurt bent. Vanuit Phoenix naar Sedona rijdt je de mooiste route, vanaf Sedona kun je vervolgens vele andere wegen nemen die je leiden naar andere adembenemende routes door de Red Rocks.

Breng ook zeker een bezoek aan het visitor center waar de rangers graag alles vertellen over de omgeving. Ze voorzien je van een mooie route langs hoogtepunten, geven tips voor de mooiste fotostops en weten je álles te vertellen wat je wil weten over deze rode stenen.

Sedona

Hoewel Sedona voorheen een boerendorp was is het nu één van de bekendste toeristenplekken van Arizona. Jaarlijks bezoeker ruim 4 miljoen mensen deze prachtige omgeving. Vele komen voor een bezoek aan het natuurschoon en de vele activiteiten die je hier kan ondernemen. Zo vindt je Cathedral Rock in het zuiden, Munds Mountains in het oosten, Oak Creek Canyon in het noorden en de Red Rocks in het zuidwesten.

Persoonlijk vond ik Sedona heel erg toeristisch. De hele plaats draait om het zien van de Red Rocks en overal zie je Jeeps rijden met toeristen die de off-road routes bezoeken.

Oak Creek Canyon

Ons plan was om te overnachten in Sedona, maar omdat de meeste RV campings al vol waren moeten we een stuk doorrijden op zoek naar wen camping. In het ergste geval zouden we tot Flagstaff moeten rijden. Gelukkig kwamen we onderweg door Oak Creek Canyon een vrij basic RV camping tegen en besloten we hier te verblijven.

Oak Creek Canyon is een groene oase tussen de rode bergen. Het wordt vaak beschreven als de kleine versie van de Grand Canyon. Overal in de canyon kun je stoppen om verkoeling te zoeken in de beek die door de canyon stroomt. Van kleine watervallen tot natuurlijke glijbanen, je vindt het er allemaal. Rijdt naar de Call of the Canyon parkeerplaats en maak vanaf daar een prachtige wandeltocht. Je loopt diverse keren over de beek heen en geniet van de bijzondere omgeving. Circa 3 mijl (4,8 kilometer) wordt de canyon smaller en wordt het moeilijker om te bewandelen. De meeste bezoekers besluiten dan om terug te keren.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.