Er is weer een jaar voorbij gevlogen. Een jaar met ups en downs en vooral heel veel reizen. Nu we inmiddels de eerste week van 2018 hebben overleeft, is het tijd om terug te kijken naar 2017. Er is zo veel gebeurt dat ik hieronder per maand kort terugblik.

Wat was jouw hoogtepunt van 2017?

Januari

Een nieuw jaar en een frisse start. In 2017 bedacht ik nieuwe content voor mijn blog, wilde ik gaan voor meer vaste content en stelde ik voor mijzelf doelen die ik wilde gaan halen. Eén van de terugkerende onderwerpen werd een maandelijks bezoek aan één van onze provincie hoofdsteden. In januari begon ik mijn route kris kras door Nederland in het hoge noorden; Leeuwarden. Een ander vast content werd de ABC bucketlist blogs die welke 2 weken online kwamen.

Februari

In de tweede maand van het jaar moest ik nog even mijn slag vinden in een goede planning en het halen van 3 nieuwe blogs per week. Mijn weken waren rommelig, druk en ik had vrijwel geen vrije tijd meer. Zo leerde ik dus dat een goede planning zo veel meer rust geeft. Daarnaast was ik ook nog eens bezig met het plannen van onze reis naar Italië, Disneyland Parijs én Boedapest.

Maart

Na een rommelig begin van het jaar vond ik structuur en weer een stukje rust. Het behalen van de 3 blogs per week werd steeds makkelijker! Ik had zelf wat vrije tijd en bezocht samen met een collega/vriendin de Harry Potter tentoonstelling in Utrecht, en ging nog steeds elke maand naar een andere provincie hoofdstad. Ook begon ik mijzelf (weer) de vraag te stellen of ik niet verder wilde gaan als lifestyle blog? Uiteindelijk is daar vrij weinig van gekomen en schrijf ik nog steeds het liefst over mooie plekjes.

April

Geheel onverwachts staat er een camperreis van één week op het programma door Zuidwest-Amerika. Ik bezoek Phoenix, Sedona, Route 66, Las Vegas, Zion National Park, Kanab, Page/Lake Powell, Horseshoe bend en de Grand Canyon in een sneltreinvaart. Kort na thuiskomst staat een concert van Iron Maiden in het Antwerpse Sportpaleis op de agenda en aansluitend een midweek Disneyland Parijs! Een volle maand maar één om niet snel te vergeten!

Mei

Er kwam weer een beetje lucht tussen het reizen door. Zo had ik tijd om alle blogs te schrijven over het mooie Zuidwest-Amerika en het gezellige Disneyland Parijs. In mei begon ik eindelijk aan mijn cursus fotografie. Het zou zwaar worden gezien deze cursus minimaal 1 jaar zou duren als ik elke 2 weken een les zou afronden. Maar vol enthousiasme begon ik met fotograferen. Hoewel ik de cursus uiteindelijk niet heb afgerond heb ik ontzettend veel geleerd en zijn mijn foto’s duidelijk beter geworden.

Juni

Halverwege juni vertrek ik voor twee volle weken naar het noorden van Italië. Hier wisselen relaxen dagen op de camping zich af met een bezoek aan Venetië en Murano, een bezoek aan Florence voor het concert van System of a Down, verschillende bezoek aan dorpjes langs het Gardameer, Verona en op de rit terug naar de luchthaven van Milaan bezoeken we ook nog Bergamo. Wat is het toch elke keer weer volop genieten in dit land. De vriendelijke mensen, het warme weer, het heerlijke eten en de perfect koffie!

Juli

Terug in Nederland van de reis naar Italië, staat na een paar dagen het concert van Robbie Williams in het Goffertpark op de agenda. Ik was verder druk in de weer met het schrijven over alle mooie plekken die we in Italië bezochten. Het was ook de eerste keer dat ik geen enkele blog op reis heb geschreven. Ik moet bekennen, het was heel fijn om even offline te zijn. Daarnaast bezocht ik alweer de 7e provincie hoofdstad en ging ik een heerlijk dagje fotograferen in Amsterdam .

Augustus

In augustus veranderde niet zo veel. Ik begon me in te lezen voor mijn weekje weg naar Boedapest en ging op excursie door de Oostvaardersplassen. De eerste 7,5 maanden van het jaar waren pittig en druk. Het bijbenen van 3 blogs per week begon zijn tol te eisen, en besloot voortaan 2 blogs per week te plaatsen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat de inspiratie voor goede content tussen de reizen door een beetje weg zakte. Een goede keuze dus!

September

Een volgende drukke maand! Ik begin met een weekje Boedapest waar ik ook meteen mijn verjaardag vier. Na een paar heerlijke dagen deze stad te hebben herontdekt, vlieg ik voor een weekend naar Praag. Hoewel dit het derde jaar op rij is dat ik naar de Tsjechische hoofdstad afreis, verveelt het nog niet. De vlucht op zondag avond werd geannuleerd waardoor we nog een nachtje moeste blijven (op de luchthaven).

Oktober

Zo nu en dan vlieg ik naar Londen voor een familie bezoek. Ook deze maand verblijf ik een weekje bij familie en wissel ik het bezoek af met het ontdekken van nieuwe plekjes. Dit keer is het familie bezoek wel heel special, we gaan langs in het nieuwe huis van mijn oom (en toekomstige) tante en ontmoeten daar onze 6 weken oude nichtje! Het is zo bijzonder dat wij dit nog kunnen doen. Want ook na het overlijden van mijn opa is het contact met de familie gebleven.

November

Na een paar rustige weken staat een bezoek aan Antwerpen voor de deur. Samen met een collega/vriendin bezoek ik het concert van Metallica in het Sportpaleis. Voor ons beide de eerste keer dat we deze band zien. En wat hebben we er van genoten! Half november staat het volgende bezoek aan Disneyland Parijs op de agenda. Dit keer is het park geheel in kerst thema en geniet ik samen met mijn moeder en oma van een midweek.

December

De drukte op het werk loopt op en daardoor heb ik vrijwel geen tijd en energie om nieuwe blogs te schrijven. In december stonden ook geen reisjes meer op de agenda en door geen blogs te schrijven, kon ik mooi een maandje aan de achterkant van de website werken en oude blogs nieuw leven inblazen. Op mijn planning stond een bezoek aan de laatste provincie hoofdstad (Assen), maar helaas was ik er te druk voor. Daarmee heb ik dus op één stad na mijn bucketlist item voor dit jaar niet gehaald. Maar, jullie hebben deze tegoed in 2018!

Voor mij persoonlijk is 2017 een zwaar jaar geweest om naast een full-time baan ook nog eens full-time bezig te zijn met en blog. Maar ik mag zeker niet klagen als ik zie dat ik 2x zo veel bezoekers op mijn blog heb gehad en mijn Social Media kanalen ook flink gegroeid zijn. Maar bij mijn uiteindelijk doel zijn we nog lang niet!

Benieuwd wat er voor komend jaar al op mijn agenda staat? Je leest het in de blog Reisplannen voor 2018!

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.