De eerste reis van het jaar kunnen we alweer afstrepen. Het weekend in Keulen is voorbij gevlogen. Hoewel we beide niet blij waren dat het concert van 30 Seconds to Mars verplaatst was, hebben we toch genoten van onze vrije dagen. Voor het verplaatste concert hebben we inmiddels al een nieuwe reis geboekt want dit was net zo duur als alles omboeken.

Om 13:15 uur komen we aan op het Centraal Station van Keulen. We hadden geen idee waar ons hotel lag. Het bleek dichterbij dan verwacht, aangrenzend aan het station. We kunnen meteen onze kamer in, tot onze verbazing hebben we een gratis upgrade gekregen naar een suite. Hoewel deze wel een opknapbeurt kan gebruiken maakt het uitzicht op de Dom van Keulen alles goed.

Nadat we even zijn bijgekomen van de lange zit in de trein gaan we de stad in. We besluiten wat te gaan eten maar komen er al snel achter dat dit niet zo makkelijk gaat. Pinnen in Keulen is nog iets wat vrijwel nergens kan.. Een pinautomaat vinden is ook nog niet zo makkelijk. We zoeken dus verder naar een plek waar we wel met een pinpas kunnen betalen.

In de winkelstraat slaan we af, een rustig straatje in, en komen uit bij Convida. Het menu is Mexicaans met een Californische twist. Hier hebben we heerlijk gegeten en het is een absolute aanrader als je een keer naar Keulen gaat!

Terug in het hotel genieten we van het mooie uitzicht, kijken wat tv en luisteren muziek.

Stadswandeling en de zonsondergang

De volgende ochtend spreken we met een vriendin van Nancy af om te gaan ontbijten. Daarna beginnen we aan een zelf uitgestippelde stadswandeling.

Natuurlijk beginnen we bij de Dom van Keulen, dé bezienswaardigheid van deze stad. We kunnen nog niet naar binnen dus besluiten dit later op de dag te doen. Via de Hohenzollern Brug steken we de rivier de Rijn over. De brug staat vooral bekend om de duizenden (liefdes)slotjes die hier aan hangen. Aan de overkant bezoeken we heb observatiedeck van de KölnTriangle. Je heb hier een waanzinnig uitzicht over de stad.

Terwijl we langs de oevers lopen drinken we wat op een terrasje. We genieten volop, ook al is het weer niet fantastisch. Via de Duitzer Brug steken we de Rijn weer over richting het oude centrum. Eigenlijk wilde we naar het Lindt Chocolade museum maar de entree vonden we iets te duur..

We lopen verder de binnenstad in en bezoeken Alter Markt, de Grote St. Martin kerk en eindige bij de Dom. Dit keer kunnen we wel naar binnen en branden nog een kaarsje.

Op weg naar het hotel halen we nog wat te eten en geniet vanuit onze suite van een prachtige zonsondergang!

Winkelen op zondag

De laatste dag van ons weekend in Keulen is alweer aangebroken. Eigenlijk hebben we niet zo veel plannen voor vandaag. De winkels zijn dicht dus lopen we rondjes door de stad. Uiteindelijk vinden we een winkelcentrum dat wel open is, maar dit verkoopt eigenlijk alleen maar kampeer- en backpack spullen.

Al vroeg gaan we terug naar het hotel en halen onze spullen op. We moeten nog ruim 2 uur wachten tot onze trein gaan, dus blijven we in de lobby wachten.

Eenmaal op het treinstation halen we nog wat te eten en drinken voor onderweg en zoeken we een plekje in de trein.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.