Het eerste deel van onze reis was al te lezen in New York – Met het gezin naar NYC (deel 1).

Het is inmiddels dag 4 en het gaat steeds een beetje beter met de jetlag. Maar ook vandaag is het weer te vroeg voor vakantie..

Via 5th Avenue lopen we richting The Duke waar we ontbijten. Deze plek kon ik nog van mijn eerste bezoek aan New York in 2013. Onderweg zien we dat de hele straat is afgezet voor de Labor Day parade. Wel mooi foto’s maken van zo een lege straat.

Vandaag gaan de heren hun eigen gang en gaan mams en ik nog een rondje sightseeing doen.

We beginnen bij de Labor Day parade, of eigenlijk ontkomen we daar niet aan. Na wat foto’s van Radio City Music Hall lopen we door naar het Rockefeller Center. Op naar Top Of The Rock! Het uitzicht vanaf de wolkenkrabbers zal nooit gaan vervelen. Omdat ik er al zo veel foto’s van heb kon ik nu nog meer van het uitzicht genieten door gewoon te gaan zitten en staren.

Eenmaal terug beneden drinken we wat en eten we de lekkerste cheesecake van New York! Vanaf het Rockefeller Center lopen we naar Times Square. We doen nog wat boodschappen en gaan daarna lekker op het plein zitten om dat te eten en drinken. Heerlijk om mensen te kijken. Er is geen betere plek om dat te doen dan op Times Square.

Uiteindelijk belandde we in de Disney winkel en Sephora. Beide geen goede plek voor de portemonnee want natuurlijk komen we weer met veel te leuke spullen naar buiten.

Terug in het hotel is het tijd om de beentjes een beetje rust te geven. We hebben er alweer 7 km op zitten! Gister maar liefst 17 km gelopen en de dag ervoor ook al 15 km. Aan onze minimale 10.000 stappen komen we hier makkelijk!

Mams en ik gaan nog even winkelen en nemen een kijkje bij Carlo’s Bakery. Maar door de super lange rij valt er weinig te zien.. Na een kleine 35 minuten wachten kunnen we aanschuiven in Olive Garden op Times Square. Heerlijk even geen Amerikaanse maaltijd, maar lekker Italiaans!

Wanneer we aan de koffie gaan komt de eerste envelop naar boven. Paps en mams zijn morgen 30 jaar getrouwd en dat gaan we vieren! Wanneer ze de puzzel in de envelop hebben opgelost weten ze waar we morgen de dag gaan beginnen.

Terug in het hotel hebben we alweer de 11 km aan getikt. En niet lang daarna liggen we alweer op 1 oor.

Dag vol verrassingen

Gefeliciteerd paps en mams met jullie 30 jarig huwelijk! Een dag vol verrassing waar ook mijn broertje en ik ontzettend veel zin in hebben! We beginnen de ochtend in een wel hele aparte diner. De bediening zingt en danst tussen het uitserveren door. Toen we binnen kwamen was het wel even een klap in het gezicht qua volume. We hebben ontzettend gelachen om wat er allemaal gebeurt in dat kleine uurtje dat we er waren!

De volgende envelop heeft als antwoord fietsen in Central Park. Jammer van de aanhouden de regen, maar we zijn écht Nederlanders die door weer en wind gaan. Dus 2 uurtjes fietsen door regenachtig Central Park!

Jaa! We gaan naar een honkbal wedstrijd! En wel die van de New York Mets tegen Phillies! Het blijft regenen dus kiezen we om andere stoelen te nemen en droog te zitten. Wanneer we het steeds kouder krijgen besluiten we om bij de 7e ronde richting het hotel te gaan. Maar wat was dit tof om mee te maken! Het stond al zo lang op mijn bucketlist. Volgende keer toch graag met mooier/droger weer en een wat voller stadion zodat je de échte sfeer mee krijgt.

Terug in het hotel kunnen we even opwarmen voordat envelop 4 open gemaakt wordt. Dit keer een simpele opdracht met als uitkomst eten bij het Hard Rock Café. Wanneer er een Hard Rock Café in de buurt is ga ik vrijwel altijd langs om te lunchen of dineren. Ook dit keer gingen we langs, en wat dit de op één na laatste verrassing voor paps en mams!

De laatste stop is de 86e verdieping van het Empire State Building! Wat een uitzicht, je wil bijna niet weg kijken! De wind boven is heel hard dus we worden bijna weggeblazen en de regendruppels voelen als hagelstenen. Maar het mag de pret niet drukken. Na wat foto’s gaan we terug naar beneden.

Nat geregend komen we terug in het hotel. Moe maar voldaan! De verrassing is zeker geslaagd!

De laatste uurtjes in New York

Koffers weer ingepakt, handbagage volgepropt met spullen.. Eigenlijk zijn we klaar om te vertrekken. We gooien de spullen af in de lobby en gaan buiten de deur wat eten. Het regent nog steeds dus besluiten we om niet veel bijzonders te gaan doen.

Wederom helemaal doorweekt komen mams en ik terug in het hotel. We deden nog een laatste poging shoppen bij de Disney Store, Sephora en een souvenirs winkel. Papa en Dylan zijn zelf op pad gegaan.

Daar zijn we dan, terug op JFK Airport.. Veel te vroeg, maar nog een halve dag in de regen doorlopen of in de lobby van het hotel blijven is ook niet echt een optie. Ruim 40 minuten na de officiële vertrek tijd maken we dan eindelijk onze weg richting de startbaan. De vlucht had super veel turbulentie en slapen was daarom nog minder fijn.

Eenmaal terug op Schiphol halen we de bagage op en rijden we naar huis. Daar moet ik alweer snel alle belangrijke spullen over gooien in een andere tas want vanavond vlieg ik alweer naar Lissabon..

Meer over mijn 48 uur in Lissabon lees je hier: Reisdagboek – 48 uur in Lissbon

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens . Foto’s met een bron mogen niet gedeeld worden.

EN – Photo’s may only be shared after asking and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens . Photo’s with a source are not allowed to be shared.