De Duitse stad Keulen is een fijne stad als stedentrip of als bestemming voor concerten van grote artiesten. Het is één van de steden waar ik vaak naar af reis voor een extra concert. Keulen ligt op zo’n 4,5 uur rijden van Amsterdam maar is ook goed per trein te bereiken. Keulen kent een afwisselend centrum. Van oude gebouwen tot moderne winkelstraten, voor elk wat wils.

Bezienswaardigheden

De oude binnenstad van Keulen kent veel bezienswaardigheden. Één van de meest bekende is de Köln Dom die je naast het Centraal Station vindt. Maar al lopend door het centrum zal je veel meer mooie gebouwen, kerken en straatjes tegen komen.

  • Köln Dom: Deze gotische kathedraal is de grootste in zijn soort van heel Duitsland en werd gebouwd tussen 1248 en 1880. Een bijzonder lange periode omdat de bouw jaren lang heeft stilgelegen. De kenmerkende torens zijn via een trap te beklimmen waarna je een mooi uitzicht heb over de stad. Ook ’s avonds is de Dom zeker een bezoek waard.
  • Hohenzollern Brug: Deze trein-, fiets- en wandelbrug verbindt Keulen over de rivier de Rijn. De Hohenzollern Brug staat vooral bekend om de vele duizenden liefdes slotjes die hier hangen. Loop je van de ene naar de andere kant dat zal je deze zeker niet missen.
  • KölnTriangle: De KölnTriangle is één van de uitzichtpunten van Keulen. Vanaf het observatiepunt heb je 360 graden uitzicht over verschillende delen van de stad. Zo zie je de Hohenzollern Brug, de rivier de Rijn en de Köln Dom vanaf een mooi punt.
  • Kölner Zoo: Heb je even genoeg van cultuur snuiven? Bezoek dan de dierentuin van Keulen welke bekend staat om de vele aap soorten die hier leven. De dierentuin biedt onderdak aan ruim 10.000 dieren van 700 verschillende soorten.

Winkelen

Keulen is een gezellige stad om te gaan winkelen. Dankzij de vele winkelstraten en winkelcentra is er voor ieder wat wils. Let er op dat de winkels op zondag zijn gesloten, zoals in de meeste Duitse steden. Vanaf half november dompelt Keulen zich onder in de kerstmarkten die dagelijks open zijn.

  • Hohe Strasse: Vanaf het Centraal Station van Keulen loop je langs de Dom zo deze bekende winkelstraat in. Je vindt hier winkels als Tamaris, Douglas, KIKO Milano, H&M en Vans. Een variatie dus van bekende internationale merken.
  • Schildergasse: Aangrenzend aan de Hohe Strasse vindt je deze winkelstraat. Hier worden winkels iets meer afgewisseld met eetgelegenheden. Winkels die je hier vindt zijn onder andere New Yorker, Esprit, Guess, Tommy Hilfiger, Zara en Superdry.
  • Neumarkt Galerie: In het verlengde van de Schildergrasse vindt je dit overdekte winkelcentra. Hier kan je terecht voor de Rituals, Primark en Claire’s. Naast deze bekende winkels vindt je er verschillende kunst gallerijen.

Restaurants

Erg culinair is Keulen niet. Vooral in het centrum rondom de winkelstraten vindt je er vooral fastfood ketens als McDonald’s en Burger King. Maar wie goed zoekt weet toch nog iets te vinden!

  • Café Reichard: Deze gezellige brasserie ligt recht tegenover de Köln Dom. Geniet hier van een heerlijke kop koffie en een stukje gebak. In de zomermaanden kan je op het terras genieten van een mooi uitzicht en niet direct in de drukte.
  • Vapiano Constantinstrasse: Nabij de KölnTriangle vindt je deze vestiging van Vapiano met uitgebreide Italiaanse gerechten. De vestiging heeft achterin een gezellig tuin die vooral in de zomermaanden erg fijn is. Houdt rond etenstijd rekening met mogelijk lange wachttijden.
  • Kittichai: Misschien een iets vreemde naam voor een restaurant, maar je kan hier ontzettend lekker Aziatisch eten! Je vindt Kittichai op maar liefst 3 verschillende plekken in het centrum van Keulen waarvan één nabij de winkelstraat Schildergrasse.

Liefs Mandy

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening en/of ervaring.

NL – Foto’s mogen uitsluitend gedeeld worden na overleg en met duidelijke vermelding naar deze pagina en op Social Media naar de Instagram pagina van kingsndqueens en/of kingsndqueens.concertphotos. Voor foto’s vermeld met een foto bron geldt dat deze niet gedeeld mogen worden.

EN – Photo’s may only be shared after consultation and with a clear mention to this webpage and on Social Media to the Instagram page of kingsndqueens and/or kingsndqueens.concertphotos. Photo’s with a source are not allowed to be shared.